RSS

Receptoriumas #1: Vištiena atseit rytietiškai

05 Mar

Valgio gaminimas man tikrai nėra hobis. Bet negaliu ir sakyti, kad to daryti nemėgstu. Kartais kyla įkvėpimas, o kartais tiesiog aplinkybės priverčia ;) Ir dažniausia problema, su kuria tenka susidurti – _sugalvoti_, ką gaminti. Taip norėtųsi kokio tinklalapio ar tinklaraščio, kuriame būtų siūlomos ne pernelyg jau ten įmantrios, lengvai pagaminamos idėjos iš ingredientų, kurių galima rasti bet kuriame prekybos centre ar net ir toje mažoje parduotuvėlėje greta namų.

Su tokia nuostata ir pradedu šitą rubriką – gal kam pasirodys pravartu. O ilgainiui, susikaupus didesniam receptų kiekiui, gal ir pačiam bus naudinga ;)

Taigi, vištiena atseit rytietiškai. 3-4 ganėtinai sočioms porcijoms reikės:
2 pakuočių vidinės vištienos filė
paprikos
pakelio ryžių
~300 g (t.y. apie pusės didesnės skardinės) konservuotų bambuko ūglių
rytietiško raudono padažo („Sweet Chili Sauce„, „Thai Sauce“ ar kas nors iš tos serijos)
poros butelių alaus
Viską galima rasti kad ir „Iki“ (na, bent jau ten viską susipirkau šįvakar).

Gamyba: Užstatom virti ryžius. Į kubelius (ar juos primenančias geometrines formas) pjaustom vištieną, verčiam į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir trupučiu sviesto (jei negaila didesnio kiekio sviesto, aliejaus galima ir išvis nenaudoti, nuo to tik skaniau ;). Uždengiam dangčiu. Į analogiškas, tik gerokai mažesnes geometrines figūras susmulkinam papriką. Verčiam į keptuvę, kartu ir bambukų ūglius (be marinato). Kurį laiką troškiname (po dangčiu). Nelaukdami, kol ryžiai galutinai išvirs, suverčiam juos į keptuvę, supilam padažą, išmaišom. Viskas. Retkarčiais pamaišydami, laukiam, kol ištrokš ;)

A, kam alus? Žinoma, virėjui ;)

 
7 Comments

Posted by on 2010 kovo 5 in Ragauti

 

Tags:

7 responses to “Receptoriumas #1: Vištiena atseit rytietiškai

  1. Mantas

    2010 kovo 5 at 22:20

    Žiūriu, ne mane vieną ant maisto patraukė :D

     
  2. Gaidys

    2010 kovo 6 at 12:29

    Gal penktadieni geriau nueik atsigerti.

     
  3. adis

    2010 kovo 6 at 15:41

    Viskas yra suderinama ;)

     
  4. Ewa_

    2010 kovo 7 at 20:29

    Liuks ideja vakarienei. Siandien kaip tik gaminau. Tik kaip visada nesusilaikiau „nepatobulinus“. Pridejau dar svogunu ir saldytu zirneliu, o vietoj raudono padazo naudojau indisku prieskoniu misini ir konc. pomidorus. Ir ryziu i keptuve neverciau, nes man atskirai labiau patinka. Zodziu gavosi kitoks tas pats patiekalas :D

     
  5. bigj

    2010 kovo 7 at 20:51

    jei pamarinuotum su medum ir cuktum bent pusvalandi… o poto i ryziu miltus su krakmolu isvoliotum…

     
  6. Ewa_

    2010 kovo 7 at 20:56

    As vistiena visada su soju padazu, cesnakais ir pipirais marinuoju. Man taip skaniausia.

     
  7. adis

    2010 birželio 16 at 12:18

    Gali tiksliau marinatą detalizuot? Česnkus traiškai ar riekelėmis? Pipirai kokie? Juodi, balti, malti, chili, jalapenas?

     

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos