RSS

Film Swap? Kas nors?

26 Apr
Film Swap? Kas nors?
Shepherd of Clouds

Shepherd of Clouds

Yra tokia trenkta fotografijos rūšis — film swap. Tiksliau, čia gaunasi double exposure (dvigubos ekspozicijos) rūšies porūšis, bet tie visi rūšiavimai tik teoretikams rūpi, o film swap yra grynai praktikų sritis — nes kad ir kiek planuotum, skaitinėtum, taikytum, vis tiek viskas gausis taip, kaip gausis, ir nežinia kaip.

Film swap principas yra labai paprastas: išfotografuoji juostelę, tik vietoj to, kad ryškintum ją (ar atiduotum ryškinti į laboratoriją), susuki ją atgal į kasetę ir duodi kokiam nors kitam fotografui. O jis tau už tai duoda irgi tokią pačią išfotografuotą juostelę. Tada abu užsitaisote fotoaparatus tomis išfotografuotomis juostelėmis, ir fotografuojate dar kartą.

Rezultatai gaunasi nenuspėjami. Gerų, t.y. pavykusių — ne itin daug (pagal mano patirtį – kas 6-7 kadras). Galima ten visaip taikyti, žymėti juostą, kad užsitaisyti sinchroniškai, kad bent kadrai sutaptų… bet vis tiek film swap yra atsitiktinumai.

Iki šiol esu taip iššaudęs nedaug — 5 juosteles. Rezultatus turiu iš 3. Dar trys juostelės laukia, ir dar pora pas vieną fotografą kažkur yra.

Ir kol kas turiu du tokių kadrų ciklus: Vilnius Meets Bergen su Laimonu Puišiu ir kol kas neužbaigtą, tad dar ne itin konceptualizuotą su Gintare Vilcinyte.

 

Vilnius Meets Bergen

Norwegian Bridge Meets Lithuanian Clovers

Norwegian Bridge Meets Lithuanian Clovers

Tram Line to Heaven

Tram Line to Heaven

Foxhole to Florida

Foxhole to Florida

Sunken Forest

Sunken Forest

At the Speed of Lupine

At the Speed of Lupine

Bankers Dream About the Ducks, Too

Bankers Dream About the Ducks, Too

su Gintare

My Hut in the Clouds

My Hut in the Clouds

My Tree in the Clouds

My Tree in the Clouds

 

Shepherd of Clouds

The Cloud Shepherd

Photographing the Elves I

Photographing the Elves I

Photographing the Elves II

Photographing the Elves II

Gedimino sapnas

Gedimino sapnas

swap-1-27-01

Deep Purpled

Lithuanian kodamas

Lithuanian kodamas

The Ancestors

The Ancestors

 

Patiko? Turite juostinį fotoaparatą? Tai prisijunkite. Tiesa, aš pats fotografuoju tik 35 mm juostele, bet čia ir yra ta pati populiariausia, kurią tikrai kiekvienas turėtų būti matęs. Čia tikslinu tam, kad neatsirastų norinčių swapintis 120-ines juostas — tokią kamerą turiu, bet su ja elgtis ne itin moku, tai gaila būtų gadinti juostą.

Žodžiu, jei tik norite — sakykite. Sakykite čia, sakykite Feisbuke, sakykite Google+e, šaukite ir timpčiokite už rankovės gatvėje, ir dar ten bet kaip.

 
5 Comments

Posted by on 2016 balandžio 26 in Fotografuoti

 

Tags: , , ,

5 responses to “Film Swap? Kas nors?

  1. Margos paraštės

    2016 balandžio 26 at 15:01

    Vienareikšmiškai esu tokios fotografijos priešininkė tiek, kiek kalbame apie natūralų vaizdo perteikimą. Fantasmagoriška – taip, tinkama fantastikos, siurrealizmo sričiai. Man fotografija – tai realus realios akimirkos perteikimas. Fotografuoju su nepilno kadro Canon, mylimiausias 1.2F arba, kai su tokiu sunku būna susitvarkyt – 1.4F penkiasdešimtukas. Simple. Bet gražu ir žemiška :)

     
    • Adis

      2016 balandžio 26 at 15:32

      Turiu seną pažįstamą, kuris tokios pačios nuomonės, kaip ir tamsta :) Pasak jo, tai yra atsitiktinumas, todėl ir nevertinga.

      O man fotografija visokia patinka – ir realistinė aka dokumentika, ir realybės keitimas/kūrimas. Turbūt todėl ir fotkinu viskuo, kas pasitaiko po ranka, pradedant pilnakadriu ir baigiant juostų dėžutėmis (pinhole-solarografija ;)

       
  2. Darau, Blė

    2016 gegužės 29 at 20:50

    Laisvai. Kaip tik senelio Kijevą paveldėjau, galvojam, kokią čia jam juosčikę sušėrus.

     
    • Adis

      2016 gegužės 30 at 18:12

      Nu tai davaice!

      Tik siūlyčiau ISO ne mažiau 400.

       
      • Darau, Blė

        2016 birželio 1 at 11:44

        Ok ok. Tik pirma pabandysiu šiaip kokią nors juosčikę pravyniot ir pažiūrėt, ar apskritai kas gaunasi. Bo mechaninis užraktas, manrods, su užlaikymu biškį užtempia. Tai kai turėsiu pirmą bandymą, galėsim persimainyt.

         
 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos