RSS

O dabar – reklama!

24 Apr
O dabar – reklama!

blogų savireklama

Žinote ką? Pasakysiu ereziją, už kurią mane ekskomunikuoti nuo ko nors reikėtų: aš beveik nebeskaitau lietuviškų blogų. Nes nebėra kada.

Bet juk visi žino, kad „nėra kada“ iš tiesų yra ženklas to, kad iš tiesų nepakankamai įdomu.

Ko gero, pasikeitė prioritetai — kažkaip visiškai nebeįdomu, kas ką mato per langą, kaip šiandien jaučiasi, ką ir kaip gamina pietums ar apie ką galvoja prie arbatos puodelio.

Man reikia informacijos. Man reikia, kad perskaitęs gaučiau kažkokią naudą — pasipildytų tarpai tarp žinių, išgirsčiau kokią man aktualią naujieną, įsitraukčiau į ginčą, dėl kurio vėl galėčiau papildyti savo informacijos seifuką ar bent per-įvertinti savo poziciją. Na, ar bent jau kažko, dėl ko galėčiau pakelti nustebusį antakį.

Aš jau turbūt 200 metų dienų nesu įsijungęs Feedly. Pagrindiniu informacijos srautu man yra tapęs „Facebook“, kuris parodo man viską, kas man įdomu — tiek asmeniškai man įdomių žmonių naujienas, tiek mano interesų (mokslas, technologijos) naujienas, tiek aktualijas.

Bet čia blogerių savaitė, todėl kaip ir derėtų teikti kažkokias rekomendacijas. Be to, vienas toks mažas ir ryžas užsiminė, kad jei neparašysiu, tai manimi susidomės FNTT, ir tada grynų tikrai ilgai nebus. Tai ir teikiu tas rekomendacijas, nors kai kurios kartojasi turbūt po kokį antrą ar trečią kartą. Anyway, čia tos, ką iki šiol skaitau — beveik visada, kai tik ką parašo.

Istorijos įdomybės — visokie įdomūs ir dažniausiai nežinomi istorijos gabaliukai. Ne kažkokios aktualijos, bet ta vadinama „trivia“ — bet kartais velnias slypi smulkmenose.

Istorijos baikos — panašiai, kaip viršuje, tik su stipresniu flavoru ;) Ne toks rimtas, bet užtat razinų parankiota atsakingai.

Konstanta 24 — mes gyvename Žemėje, bet kokio velnio pariboti savo interesų sritis vien ja? Blogą apie astronomines naujienas rašo astrofizikas (ir dar tolkienistas) — ir atkreipkite dėmesį: ne verčia, bet pats rašo. Tiesa, kalba kartais pasitaiko pernelyg jau moksliška, bet šiaip didžioji dalis turėtų būti suprantama ir negeekams.

Trismegistos — tiesą sakant, tai nėra mano itin mėgiamas blogas, bet kas kvailiausia, aš iki galo taip ir nesugebu suformuluoti, kas ten man nepatinka.
Bet gal čia tik mano durnumai, ir gal jums niekas neklius. Nes tai yra itin geros temos — mokslo, mokslo populiarinimo —  blogas, ir temų rakursai yra tikrai geri.

Liberoblius — šiaip tai aš visokioms politikoms gana abejingas, ir man įdomiausia ne kas kokią partiją atstovauja, o kas per asmenybė yra. Bet šitas blogas man smagus tiek savo stiliuku, tiek temomis — politinių aktualijų analizė per gerai sukalibruotą humoro linzę.

Darau, Blė — tikrai plataus interesų spektro kolega, kažkada rašęs itin plačiu temų ratu, dabar rašo daugiausia vien apie visokią elektroninę smulkmę — bet neabejoju, kad yra tokių, kuriems ir tai įdomu.

Aš daktaras, aš žinau — šeimos medicinos rezidentės blogas apie mediciną as the whole. Su jos lokaliomis problemomis, įžvelgiamos tendencijomis, kartais ir visokiomis filosofijomis, ir t.t. Tiesa, kartais pernelyg jau sofistikuotas būtent konkrečiai medicinos sričiai, bet apie 80% vis dėlto įdomu.

Enorca — jei anksčiau minėtas blogas yra pakankamai nuoseklus, tai šitas daktarės, kuri žino kolegės blogas yra absoliučiai chaotiškas tiek bendro temų spektro, tiek neretai ir vieno blogo įrašo masteliais.
Kas neretai yra ir neblogai, nes didelė temų dispersija (atsitiktinai) gali pasiūlyti daugiau įdomių dalykų.

Riedančios uolos — aš nežinau, kas per bičas rašo šitą dalyką, bet jis man patinka. Daug nuotraukų (aš irgi mėgėjas paspragsėti visokiais fotografuojančiais dalykais), kažkiek pateikia knygų rekomendacijų (ir kas keisčiausia, mūsų skoniai bei mintys čia sutampa), ir dar nėra pernelyg kuklus. Be to, panašu, dar ir geekas.
Žodžiu, rekomenduoju.

Daugiau šią akimirką nebesugalvoju, jei prisiminsiu ar ką FB sraute užmatysiu — papildysiu.

O dabar prašymas tiems, kas mane čia skaito — užrekomenduokite man gerų lietuviškų blogų. Ne visokių lyrizmų apie tai, kas lietingą dieną vyksta už lango, ne visokių motyvacinių kliedesių, ne moralizavimų, ne to, kaip reikia virti ir kepti — bet logiškų, argumentuotų blogų su kritiniu mąstymu, pageidautina, rašomų gyvu stiliumi ir apie tokius dalykus, kurie nėra žinomi kiekvienam, bet pats blogo autorius pats bent vidutiniškai supranta.

 
10 Comments

Posted by on 2016 balandžio 24 in Taaaip...

 

Tags: , , ,

10 responses to “O dabar – reklama!

  1. Margos paraštės

    2016 balandžio 24 at 14:22

    Sveiki,
    http://virginijusg.blogspot.lt/
    http://www.commonsense.lt/
    http://www.alacarte.lt/
    http://lidzita.popo.lt/
    https://www.dliekis.lt/
    https://violetalisa.com/
    http://nenuobodiistorike.tumblr.com/
    http://www.leolenox.com/

    Gali būti, kad nieko naujo nepasakiau. Lietuviškų tinklaraščių, kuriuose mažiau asmeninių pakliedėjimų ir daugiau aktualios informacijos, nėra daug ir nedaugėja.

     
    • Adis

      2016 balandžio 24 at 18:43

      Oba!

      Šis tas apie šį tą atrodo labai įdomiai!

      (ne)nuobodi istorikė irgi!

      Lenoxas irgi good, tik kad jis beveik neberašo :/ Net labiau už mane :(

      O dėl Lidžita blemba, pradėjusi taip osom, visiškai nusivažiavo į kažkokias moralines supermamybes :/

       
      • Lidžita

        2016 balandžio 26 at 12:44

        Sveiki,

        Kritiką labai vertinu, nors išties negaliu sutikti, kad „nusivažiavau“, nes net ir blogo pavadinimas sako, kad jis skirtas daugiau etinėms, moralinėms temoms, o ne sensacijų gaudymui. Buvo keletas temų, kurios be mano valios susilaukė labai daug dėmesio, tačiau sąmoningai sensacijų niekad nesivaikiau ir neketinu pradėti. Bet kokiu atveju vertinu išsakytą poziciją. Ačiū.

         
        • Adis

          2016 balandžio 26 at 14:33

          Lidžita,

          Sorry, matyt neperskaičiau tamstos blogo disclaimerio, kad ten apie moralę ir panašiai, tai as the whole iš pradžių buvo susidaręs kitoks blogo įvaizdis ir tematika.

          Ir jei jau taip – tai taip, būtent todėl man matyt ir nebepatinka. Nes IMHO ginčytis ir filosofuoti apie visokias morales yra tiek pat naudinga, kiek ir apie maistą ar orą – tai yra absoliučiai subjektyvu, todėl, IMHO beprasmiška. „Man tai labai patinka kepant bulvinius blynus įtarkuoti svogūną. Svogūną? Fu, kaip tu gali! Šlykštus skonis, ir kvapas koks! Normalūs žmonės taip nevalgo!“ Very constructive, much useful.

          Bet žinoma, kiekvienam laisvė rašyti, ką jis nori.

          Bet va ką pastebiu – kad tamsta paskutiniu metu esate kažkaip (mano supratimu – iškreiptai) užsiangažavusi ant žodžio „sensacija“.

          Nes ar aš ne taip suprantu šitą terminą, ar nesugalvoju nė vieno blogo, kuris bandytų daryti kažkokias sensacijas.

          Diskutuoti apie aktualijas ar autoriui asmeniškai svarbius dalykus – taip, bet tai yra visai normalu: jei įdomu, tai ir rašai.

          O kokios dar sensacijos?

           
  2. Margos paraštės

    2016 balandžio 24 at 19:10

    V. Gasiliūnas (šio to apie šį tą autorius) tikrai vertas dėmesio.
    (ne)nuobodžiąją rekomendavau, atsižvelgus į jūsų sąrašą, kuriame istorinės tematikos yra.
    Dėl liūto Lenoxo – sutinku.
    Lidžitą rekomendavau tik dėl objektyvumo. Nesu jos mėgėja, bet paskaitau kartais. Vis rečiau.
    Lietuviškoj blogosferoj yra, ką atrasti, tačiau reikia ilgai ieškoti, todėl ne visada tam lieka laiko.

     
  3. —vg—

    2016 balandžio 24 at 19:37

    — ačiū, kad atkreipėt dėmesį.

     
  4. Danielius Goriunovas

    2016 balandžio 26 at 20:25

    Rekomenduoju šiuos!

    Rašo didžioji dalis kosminio ilgumo tekstus… ir aš tai vertinu kaip kokybės ženklą: http://danieliusg.lt/megstamiausi-tinklarasciai/ :)

    Tiesa, jų nedaug. Tas gaila.

    Galėtų būt lietuviškas toks Waitbutwhy.com :/

     
  5. Ele

    2016 balandžio 27 at 13:20

    Už „mažas ir ryžas: galite būti skaudžiai įkąstas.

     
    • Adis

      2016 gegužės 1 at 12:31

      O tai negi jis didelis ir blondinas?

       
  6. Ele

    2016 gegužės 6 at 18:10

    Siriniai žiurkėnai dideli. Tiesa, ryži.

     
 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos