RSS

Nauji namai ir blogų savireklamos savaitė

10 Jul
Nauji namai ir blogų savireklamos savaitė
IMG_0634-ED

Nauji namai. Asociatyvinė nuotrauka, su tema nesusijusi, bet padaryta testuojant „Canon EOS 7D Mk II“

Visatos Valdovo gavau įspėjimą, kad nedalyvauju blogų savireklamos savaitėje – tai ką padarysi, tenka dalyvauti. Kitaip dar kokie svarbūs kompo laidai patys kaip nors persigrauš, ar Lietuvoje visi grynieji subyrės tik Jam, ir toliau tik kortele bus galima atsiskaitinėti (kam šiaip jau neprieštaraučiau).

Visa bėda, kad kaip aš pats jau nelabai blogą berašau, taip ir kitur retai kur specialiai einu — iš esmės turbūt 90% mano apsilankymų nukreipia nuorodos iš „Facebook“.

BET. „Riedančios Uolos“ kaip tik perriedėjo į naują vietą — į popo.lt kalnyno masyvą — tad čia visai gera proga bent pabandyti reanimuoti bloginimą.

Tad bandom. Ir bandom taip, kad neminėti tų, kuriuos mačiau, kiti jau paminėjo. Ir kad mano paminėtieji taip pat turėtų ką paminėti. Tiesa, daug kas neišvengiamai kirsis su neseniai (na, prieš metus kokius) buvusiu Blog Awards šišu, bet ką jau padarysi – esu inertiškas ir naujovių ne itin ieškantis skaitytojas, kuriam neretai įdomiau ne rašo, bet kas rašo.

Nėr gyvenimo – bendradarbė iš dabar jau senų gerų laikų (kirtis ant –ų-, ne –a-), su right attitude ir gera humoro doze.

[g12] – dar vienas jau turbūt senokai pažįstamas asmuo su interesting attitude, stipriu potraukiu į DIY ir kitokiom įdomiom veiklom. Kažkuria prasme panašu į „Darau, Blė„, tik pastarasis kad rašo dažniau.

Tykiai – dabar jau retai pildomas, nes autorius, panašu, persimetė į naują projektą. Bet čia yra muzikos srityje smalsiausias, darbščiausias ir turbūt labiausiai užsispyręs man žinomas žmogus. Su kuriuo teko malonumas groti kartu keletą metų, kuris pats va taip mėgėjiškai sukuria kažką iš nieko ir visaip kitaip yra osom.

Rtfb’s blog – šitas senas sugėrovas yra hardcore geek, iš esmės rašantis vien apie programavimą. Ir darantis tai labai retai. Bet kažkaip taip, kad net aš, kuris esu visiškai neprogrameris, vis tiek suskaitau. Net jei tik ir 40% suprantu. Bet vis tiek skaitau. Nes patinka.

À La Carte – turbūt naujausias mano atradimas. Seniai žinomas (nors asmeniškai nepažįstamas) žmogus, rašytojas, sugebantis apie tokią nuobodybę, kaip maistas, rašyti ne tik įdomiai, bet ir įkvepiančiai pačiam kažką pabandyti iš tų aprašymų. Be to, nemažai dėmesio skiriama maisto istorijai, o istorija visur yra gerai.

Konstanta 42 — gerų ir originalių mokslo naujienų lietuvių kalba smarkiai trūksta, o čia jos dar tiesiai iš tolkienisto lūpųklaviatūros. Tiesa, viskas daugiausia apie astronomiją/astrofiziką, bet tai čia juk ne trūkumas.

Piknikas istorijos šalikelėje – istoriko, rašytojo ir dar fantasto blogas su nemažai lokalios informacijos apie Lietuvą ir jos istoriją. Ko, sakyčiau, man irgi žiauriai trūksta lietuviškajame internete.
A, ir dar medaus kartais nuo laiko pas jį galima įsigyti. Geras medus. Approvinu.

Laimės kūdikis – grafinė dizainerė, gitaristė, geekė. Negi to nepakanka, kad skaitytum blogą? Jei nepakanka, tai va dar ir mano rekomendacija.

Kiras horror – žmogaus (ir dar seno bei aktyvaus metalgalvio), maniakiškai žiūrinčio siaubo filmus, blogas su trumpomis, bet pakankamomis filmų recenzijomis. Iš pradžių buvo taip, kad manojo ir recenzento skoniai gana smarkiai skyrėsi, tai labiausiai giriamų dažniausiai išvis nė nežiūrėdavau, o labiausiai sueidavo tai, kas gerb. recenzentui nepatikdavo, bet ilgainiui viskas kažkaip išsilygino.

Noriu groti – besimokantiems gitaristams ir gitarsitėms. Nebe pradinukams, bet dar ir ne asams, kurie jau viską atseit žino. Tiesa, kiek sausoka ir su daaaaug teorijos, bet tam tikrais atvejais tikrai naudinga. Nebent Jūsų norų viršūnė yra „Nothing Else Matters“ ir kažkuris ten Rebelheartų gabalas, kur „su tavim kartu, su tavim kartu“.

Na ir gerai, gerai, ką jau visi ir taip turbūt suminėjo, bet maža ką, gal ko patys dar neatradote:

Skirmantas Tumelis — supertėtis, bet kaip nekeista, pačia teigiamiausia šito žodžių junginio prasme. ITšnikas, tėvas, turbūt galima sakyti kad geekas ir dar labai draugiškas bičas. Faktas — Lietuvai reikia daugiau skirmantų tumelių.

Rokiškis Rabinovičius — ne, nu čia jau viskas aišku.

Geležinė Lapė — yra Geležinė Mergelė ir yra Geležinė Lapė. Bet nereikia ginčytis, kas yra kiečiau. Tiesiog — nereikia.

Darau, Blė – nes šitas vyriškis, su kuriuo teko kartu dirbti viename projekte, tikrai gerai daro. Viską gerai daro. Ir dar smulkiai apie tai rašo. Kad ir Jūs išmoktumėte gerai daryti. O be to, turbūt vienintelis man žinomas blogeris, sistemiškai rašantis tėvystės ir vaikų klausimais. Na gal išskyrus…

Austėjos blogas – Austėjos Landsbergienės įkurtai įstaigai patikėjome savojo vaikino auklėjimą. Ir per dvejus metus nė karto nenusivylėme. O pats blogas man savotiškai keistas tuo, kad kaip ir nerandu įrašų, kurių mintims nepritarčiau. Nu nebūna tiesiog taip. Bet vis dėlto būna.
Jei turite vaikį – labai, LABAI rekomenduoju. Tiek blogą, tiek įstaigą.

Common Sense – atsimenu, kaip su vienu iš jų dalyvavau viename tokiame „Teo“ organizuotame turbūt korporatyvų cementovkėms skirtame simuliaciniame žaidime, ir kaip ten jis visus išvartė, kad mūsų komandai, imituojančiai jei ne žemiausią, tai bent labiausiai specializuotą grandį, tikrai už visus dirbti nereikėjo, o vis tiek viskas visiems buvo gerai, ir visi džiaugėsi. Suprask – tikrai vykęs resursų valdymas. Taip, tikrai vykęs. Pagarba.

Niekiviskmėjinėjimai – auksinių blogosferos laikų senbuvė, vis dar rašanti. Ir dar rašanti VeniVidi, kuri paskutiniuoju metu orientuojasi berods vien į moteriškąją auditoriją. Ir dar runninanti turbūt geriausią atvirukų parduotuvę Lietuvoje.

Novum – dar viena Lietuvos blogosferos veteranė. Ir, beje, kaip ir Salomėja, tokia kaip ir semi-bendradarbė — kažkada dirbome toje pat įmonėje, tik skirtinguose leidiniuose. Paskutiniu metu daugiausia rašo apie perskaitytas knygas. Gaila, beveik vien apie išleistas lietuvių kalba ir lyg tik naujas, kas kiek apriboja asortimentą.

Kūtvėlos kelionės ir klajonės – tikrai nesu aš turistas anei man turizmas labai įdomu, bet va šita doriausia Lietuvos motera yra turbūt geriausiai šią sritį (tiek turizmą, tiek dorybę) išmananti Lietuvos blogerė. Nes aktyviausiai turistauja. Ir veda fantastiškas ekskursijas, į kurias, jei tik pasitaikys galimybė sudalyvauti, būtinai eikite. Nuoširdžiai patariu.

Na ir pabaigai — ne blogas, o skambiai tariant, portalas, kuriame/kuriam šiuo metu kaip ir dirbu. Portalas, skirtas ne tik geekams ar besidomintiems techu, bet visiems, kuriems įdomu technologijos, jų tendencijos ir futurizmas plačiąja prasme — „Naujoji komunikacija„. O kalbant apie turintį — tai, apie ką galvoju pats, arba ko neskaitėte jokiuose kitokiuose lietuviškuose šaltiniuose (nebent jie patys perpublikavo NK).

O šiaip — aš žinau, kad kažką pamiršau. Todėl priminkite, prašau.

Hau! (rimuojasi)

 
8 Comments

Posted by on 2015 liepos 10 in Be kategorijos

 

8 responses to “Nauji namai ir blogų savireklamos savaitė

  1. Geležinė Lapė

    2015 liepos 10 at 20:01

    Ačiū už paminėjimą.

     
  2. Ele

    2015 liepos 10 at 20:05

    Nu jau kad išgyrėte mane, tai net nežinau kaip ir bedėkoti :-)

     
  3. Salomėja

    2015 liepos 10 at 22:14

    Ačiū. Net keista save tokiame fone pamatyti ;)

     
  4. Laimės Kūdikis

    2015 liepos 11 at 16:54

    Uuu, ačiū už paminėjimą! :) Ypač smagu būti pavadintai gitariste :D

     
  5. g12

    2015 liepos 12 at 20:32

    Hm, jei tu iš blogo permalink’o pašalintum tą index.php tai net seni linkai į tave turbūt vėl veiktų ;)

     
    • Adis

      2015 liepos 19 at 16:10

      Done.

       
 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos