RSS

Best Blog Awards ‘2014

04 Nov

Ratas apsisuko, vėl gavau Oskarą „Best Blog Awards, 2014“.

Už nominaciją ačiū tikrai vienam įdomiausių (ir produktyviausių) mano skaitomų blogų „Darau, Blė“, o kadangi ir užduotys pasunkėjo, tai su malonumu prisidedu.

Taisyklės:

  1. Paminėti tinklaraštį, kuris Jus nominavo. Padaryta.
  2. Nominuoti 11 tinklaraščių, kurie Jums įdomūs. Nuo tada, kai užsidarė „Google Reader“, tinklaraščių praktiškai nebeskaitau, nebent kas iš jau užsirekomendavusių įmeta nuorodą  į Veidovėlį. Nes ir tingiu, ir pastaruoju metu visko užgriūna tiek, kad asmeninėms nuomonėms ir „ką aš matau pro langą“ kažkaip laiko gaila — tą laiką labiau norisi skirti naujų faktų paieškai ir žinių gilinimui, o nuomonę aš jau kaip nors pats susidarysiu, ačiū. Na, nebent smagiai rašo.
    Tai 11 tinklaraščių tikrai nepririnksiu, o juolab ir pats Darantis Blė užnominavo šiek tiek tų, kuriuos aš būčiau užnominavęs.
  3. Paruošti jiems 11 klausimų. Užteks dešimties.
  4. Pranešti savo išrinktiems tinklaraščiams apie nominaciją. Kiek pavyks.
  5. O nuo manęs – penktoji taisyklė: dalyvauti visame šiame balagane nebūtina, ir jei nesudalyvausite, pažadu, kad per artimiausią savaitę ant Jūsų galvos joks asteroidas nenukris.
    Dėl raketų/kosminių laivų/palydovų ir kitokių žmonių sukurtų aparatų, deja, negaliu garantuoti. Kažkaip nesiseka šitiems paskutiniu metu.

Taigi, mano nevienuolika man įdomių tinklaraščių, kuriems perduodu estafetę:

[g 12] – ne tik grąžinu pernykštę nominaciją, bet ir tikrai rekomenduoju blogą. Vienas iš tų, į kuriuos neraginamas linku Veidovėlyje užsuku.

Tykiai.lt — tinklaraštis žmogaus, kuris labai atsidavęs muzikai, pats yra multiinstrumentalistas (tik gėdijasi tai pripažinti), su kuriuo atgrota daug smagių valandų (ir tikiuosi, dar kažkiek laukia ateityje), ir kuris dar yra kolega IT žurnalistas.

Istorijos įdomybės — nes istorija yra cool, o čia rašomos visokios įdomios trivios tiek iš Lietuvos, tiek iš pasaulio istorijos.

Konstanta 42 — nes kosmosas yra cool, o čia viskas koncentruotai, ir dar gimtąja kalba.

Igelio kulinarinis blogas — nes maistas yra cool, o rašyti receptus taip, kad kiti juos skaitydami žvengtų, yra menas. Be to, paskutiniu metu į visa tai buvo žiūrima ir iš mokslinės pusės (maisto gamybą, ne skaitytojų žvinginimą).

Remigiaus Šimašiaus blogas — vienas nedaugelio politikų, kurie moka dar ir savo žmogiškąją pusę parodyti, o parodę dar vis lieka protingais žmonėmis.

Donato Pociaus Blogas — pavyzdys, kaip apie daugumą dalykų, apie kuriuos visi kaip susitarę rašo nuobodžiai, galima rašyti paprastai ir įdomiai.

Leo Lenox – skaityti įdomu ne vien tai, kam pritari. Skaityti įdomu net tai, kam nepritari, jei smagiai parašyta.
Bet daug kur Leo pritariu. O juolab, kad dar ir teisingas muzikantas, ir Profesorių (ne, ne Landsbergį, o tą, kuris Bilbo, Frodo ir kitų panašių istorijas surašė) gerai žino.

Kleiva.lt – šitas žmogus pirmosios blogerių bangos akyse turbūt niekad neatsikratys „jauniausio blogerio“ etiketės. Nes pradėjo bloginti, kai jam buvo ar ne 12 metų. Ir darė tai taip, kad visi galvojo, kad čia kažkoks dvidešimtmetis užsiiminėja social hackingu, prisisitatinėdamas dvylikamečiu.
Dabar Andrius jau artėja prie 20 metų, gyvena ir rimtai studijuoja rimtus dalykus Prancūzijoje, į blogą rašo retai, kaip ir aš (dažniau – į „Pinigų kartą“), bet nepasiant viso šito, jis tikrai yra vertas nominacijos.

 

Tai kol kas tiek. Prisiminsiu dar ką — pridėsiu.

 

OK, o dabar Darančio Blė klausimai:

1. Kaip yr?

Puikiai — kaip visada!

2. Stovi keturių aukštų namas, kiekvienam aukšte po aštuonis langus, ant stogo du langeliai ir du kaminai. Kiekviename aukšte gyvena po du nuomininkus. Pasakykit, kuriais metais mirė kiemsargio bobutė?

Na nereikia čia trick question. Niekas nemirė, tik baigėsi kūno nešėjo veikimo laikas. Sąmonė sėkmingai perkelta į cloudą, kur dabar rašo piktus komentarus į Delfį.

3. Kodėl pragyvenimui užsidirbate taip, kaip užsidirbate?

Nes taip tiesiog susiklostė. Tapau profesionaliu tuo, kuo tapau, nepastebėdamas to, kad tokiu tampu. Iki šiol nebuvau iš tų, kurie turėtų kažkokį Tikslą ar Svajonę ir viso to iš visų jėgų siektų, nieko kito nematydami. Man gyvenimo malonumu yra pats gyvenimo procesas, t.y. gyventi maloniai.

4. Kokiais egoistiniais tikslais rašote savo tinklaraštį?

 Tai kad praktiškai neberašau. Nes prioritetas krenta tam rašymui, už kurį pinigus moka. O kai per dieną atbaladoji po kelis-keliolika tūkstančių spaudos ženklų — tegul ir nuoširdžiai įdomia tema — vakare jau kažkaip norisi veikti kažką kito.

Bet jei klausimą pakreipti „Kokiais egoistiniais tikslais pradėjai rašyti savo tinklaraštį?“, tai atsakymas būtų toks: visų pirma, kažkada tryškau mintimis, kurioms ieškojau auditorijos, antra — norėjau palavinti rašymo skillsus.

Ir turiu pasakyti, abu planai nusisekė.

5. Jei turėtumėte vieną tabletę ir galėtumėte išgelbėti vieną gyvybę, ką gelbėtumėte: vaiką ar partnerį? (Bevaikiai ir vienišiai gali praleisti.)

Ha, mėgstamas Darančio Blė klausimas :)

Į kurį atsakyčiau priešingai, nei Darantis Blė — aš už tabletės atidavimą vaikui.

Dėl visiškai paprastos ir logiškos priežasties: mes — jo tėvai — jau visai neblogai pagyvenom, visai taip nemažai pasiekėm, tai reikia ir saviškiam vaikiui suteikti šansą padaryti bent tiek. Nors norėtųsi, žinoma, kad jis nuveiktų dar daugiau.

6. Kokią muziką mėgstate su atitinkamų žanrų jums geriausiais pavyzdžiais?

Paskutiniu metu ypatingai mėgstu visokias pasunkinto bliuzo atmainas ir visokius senrokio recidyvus. Kaip ankstyvieji Grand Magus, Spiritual Beggars, (švedai) Kamchatka, Molly Hatchet, vėlyvesni ZZ Top.

Taip pat visokį pasunkintą rokenrolą, kaip kad Motörhead, Airbourne, AC/DC, Entombed, Megadeth, Black Label Society.

Na ir įvairiausio sunkumo roką, kur šiek tiek protelio įdėta — solinė Bruce Dickinsono kūryba, vėlyvieji Opeth, Atheist, Agalloch. Tik va progresyvo nemėgstu. Pagrinde dėl vokalo — pas juos ten ką, visai žemai giedančių nėra?

O pabaigai, iš sunkumynų — Meshuggah, Winter (amerikiečiai death doomeriai), Nile, Slayer, Testament.

Žinoma, čia neminiu visų klasikų, kaip kad Led Zeppelin, Pink Floyd ir visų kitų doorsų.

7. Kokią planuojate (ar bent jau svajojate apie) kelionę užusieniuosna? Nebūtinai tik atostogoms.

Reiktų kada į Tromso — Šiaurės pašvaistę pafotkint.
Ir į Aliaską, kokiam grizliui duot high five.

8. Ar jus ištinka prieššventinė depresija?

Nope. Nuotaikų suprastėjimai man būna arba visiškai randominiai, arba „post-projektinė depresija“, kaip aš tai vadinu — na, kai dirbi dirbi prie kokio projekto iš visos širdies, kaifuoji nuo darbo, pergyveni dėl rezultato, o viskas galiausiai baigiasi ir tada būna „ką, ir jau viskas? O tai ką toliau?..“

Hrr, nevirškinu užbaigti projektus.

9. Jei turite augintinių, tai kokių ir kam jums jų reikia?

Žinoma turim. Jau antri metai į darželį eina.

Kam reikia? Ko gero, paįvairint sau gyvenimą ir toliau daryti pasaulį geresniu (turės vaikis ką veikti, kai mes jau būsim maksimaliai pridarę).

10. Kokias savo kūno dalis laikote rudimentinėmis?

Yra keli apgamai netoli sprando. Nu nifiga niekam nereikalingi. Nei matosi — tai po maikonu, tai gaurai, net surišti į pony tail, dengia — visiškai useless.

11. Kokiais būdais (išskyrus cheminius) svaiginatės?

Tai kad bet kokie svaiginimosi būdai yra cheminiai. Ar deguonies per mažai, ar endorfinų per daug, ar ten išoriniais chemikalais sukuriamos/atskiriamos neuronų jungtys.

Bet jei klausimas, kas mane veža be alkoholio, tabako ir narkotikų (paskutinių dviejų nė nevartoju. Na, nebent pypkė kokį kartą į mėnesį — kai prisimenu, kad turiu tokią) — tai turbūt muzika ir i6sikaulijamas dėmesys.

Muzika — na, paklausai ko nors tikrai energingo, tai pats pradedi trypčiot, kaip keturis litrus kolos per vakarą išgėręs. O jei dar ir pats gitara pradedi ką greitesnio žvanginti, tai išvis — turbūt tai, ką jaučia visokie ecstasy vartotojai.

O gera repeticija tai išvis — energijos ir įkvėpimo porai dienų pakanka.

Dėmesys — well, pasijunti įvertintas, kad vis dėlto ne tik darai, bet ir padarai matyt kažką gerai, tai ir atsiranda noras daryti toliau. Ir tada moar, MOAR! MOAR!

 

Mano klausimai:

  1.  Nuo ko prasidėjo Tavo, kaip kompiuterio vartotojo, istorija?
  2.  Kokie yra likę neįgyvendinti Tavo gyvenimo planai (jei tik tokių yra?). Ir kada tikiesi juos įgyvendinti?
  3.  Kas Lietuvoje dabar tau atrodo blogiausia? Ir kaip tai spręstum Tu?
  4.  Trys Tavo hobiai. Kaip tai tapo Tavo hobiais ir kodėl iki šiol jie tokiais lieka?
  5.  Geriausias ir blogiausias aplankytas Tavo koncertas ar show (jei negali išrinkti vieno, tai gali būti iki trijų)
  6.  Prašom po vieną grupę/atlikėją, filmą ir knygą, padariusią tau didžiausią įspūdį ar net įtaką. Ir kuo jau buvo taip super (ar tragiška?)
  7.  Tavo pozicija religijos atžvilgiu?
  8.  Tavo mėgstamiausias žaidimas? (apima kompiuterinius, kortų, drinking game, board game ir whatever  else). Kodėl? (jei vėl neišsirenki — gali kad ir tris).
  9. Kokios technologijos labiausiai lauki ir kokia  labiausiai gąsdina?
  10. Trijų sakinių prognozė apie tai, kas įdomiausio pasaulyje bus 2034-aisiais. Ir dar trys sakiniai apie tai, kas bus blogiausia.

 

3…2…1… Go!

 

 

 
Komentarai įrašui Best Blog Awards ‘2014 yra išjungti

Posted by on 2014 lapkričio 4 in Taaaip...

 

Tags: ,

Comments are closed.

 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos