RSS

Pasivaikščiojimas aplink Saidę

28 Jun


Saidės žiotys
Canon Powershot S5 IS

Pradėsiu kaip tikras lietuvis, negatyviai. Iš visų lankytų takų šis pasirodė nuobodžiausias. Matyt, jau esu išpaikintas visokių įdomesnių objektų o ypač – jų tankio viename maršrute, tad Saidės pažintinis takas su savo varganom 3-4 įžymybėm pasirodė ganėtinai skurdus… Ir trumpas. Pačiam maršruto apėjimui (ir dar geroookai nuklystant nuo žemėlapyje nurodytos trasos, kas sudarė bent pusę laiko) užtrukome praktiškai tiek pat, kiek ir kelionei iki paties objekto. Nesąžininga :/

Gerosios pusės?

Upelis ir jo aplinka tikrai graži. Ir nors maršruto pradžioje keletas kompanijų ilsėjosigamtojesumuzikamašinose, nutolus kiek atokiau nuo pagrindinio tako, žmonių išvis nesutikome.

Važiuoti vien dėl Saidės – vargu ar verta. Geriausia užsukti kur nors važiuojant pakeliui. Bet jei jau būsite ten, nepatingėkite pakilti kuriuo nors upelio krantu aukštyn, iki sodų. Nedaug gausis, vos pora kilometrų, bet bent jau vasarą vaizdai tikrai geri (nors ir sunkiai fotografuojami, dėl aktyvios žalumos ir dar aktyvesnės saulės). Tiesiog lietuviškos džiunglės :) (aišku, su neišvengiamais džiunglių žvėrimis – uodais…)


Miškų maumas II
Canon Powershot S5 IS

Ne per toliausiai nuo tako pradžios – kažkoks neaiškus padaras su skyle viduryje. Taip, išvarta, bet kitoje pusėje kamieno nematyti. Beje, reikia paminėti, kad palei visą upelį pilna nubebrizuotų medžių…


Miškas
Canon Powershot S5 IS

Miškas aplink Saidę tikrai gražus. Tankus, su aukštais medžiais ir tankiais krūmais. Tiesa, krūmai įsivažiuoja jau už oficialiosios pažintinio tako pabaigos. Bet tada labiausiai ir sustiprėja džiunglių įspūdis ;)


Stirnių piliakalnis
Canon Powershot S5 IS


Nuo Stirnių piliakalnio
Canon Powershot S5 IS

Irgi nepasakyčiau, kad labai stebuklingas objektas, anei vaizdas nuo jo. Taip, neblogai, bent jau vasarą nemažą peizažo dalį gana monotoniškas miškas, gerokai apkarpantis erdvę.


Saidė. Plūduriuojantys tortai
Canon Powershot S5 IS

Šiaip jau Saidės vanduo skaidrus ir bent jau vizualiai atrodo švarus, bet va tokių putų „tortų“ visgi kai kur esama. Nors gal čia natūralu?


Shrums!!!
Canon Powershot S5 IS

Valgomų grybų miške nesimatė. Na, bent jau valgomų daugiau nei kartą gyvenime. Ar tokių, kurie pamaitina, o ne filmą parodo(™Sauron) ;)


Saidės akmuo
Canon Powershot S5 IS

Viena iš pažintinio tako įžymybių, Saidės akmuo. Su visu stendu šalia, pasakojančiu, kaip tas akmuo iš Skandinavijos riedėjo. Realiai – nieko labai įspūdingo. Atsimenu, mano vaikystės kieme Antakalnio gale panašus akmeniokas buvo, gal dar ir didesnis, ir jokio stendo nereikėjo, o karstytis visai smagu buvo…


Free BSD Underground
Canon Powershot S5 IS

Va pats stendas – įdomesnis. Jis vizualiai demonstruoja, kad realiai žemė sukasi ant opensource varikliuko. Visada žinojau, kad opensource – jėga!!! m/


Modelis
Canon Powershot S5 IS

Vietinė tako įžymybė, kažkodėl nedeklaruota oficialiame maršruto aprašyme. Kantriai atkentėjusi keturių fotografų dėmesį, objektyvų kišimą panosėn fotografuojant su žiedais, ir t.t.


Neris
Canon Powershot S5 IS

Neris nuo Saidės ir Neries santakos. Rėva, kiek supratau, turėtų būti priešingoje pusėje, bet iš santakos vietos jos nesimatė, o šitoje pusėje ir vaizdas geresnis.

Kaip jau minėjau, normaliam fotografavimui saulė buvo gerokai per ryški, tad į kadrus siūlau žiūrėti tik kaip į iliustracinę medžiagą ;) Daugiau vaizdų galite pamatyti kad ir pas MariukąM.

Bet sugalvojau, dėl ko verta nuvažiuoti prie Saidės kiekvienam baidariaujančiam. Kiek suprantu, būtent šio upelio vardu yra pavadinta žymiausioji lietuviškoji pripučiama baidarė? :)

 
1 Comment

Posted by on 2010 birželio 28 in Fotografuoti

 

Tags: , ,

One response to “Pasivaikščiojimas aplink Saidę

  1. jago

    2010 birželio 30 at 11:16

    Taip, lietuviškas pripučiama dvivietė baidarė (kanoja?) vadinama saide. Bet to šitas upelis yra praplaukiamas gero potvynio metu. Sako kad visai linksmas.

     
 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos