RSS

Knygynas ant ratų

27 Mar

Šiandien, grįžinėdamas iš fotospragsėjimo mieste, „Minsko – Iki“ aikštelėje užtikau tokį įdomų dalyką. Vadinasi tai „Knygynas ant ratų„, o realiai tai yra… na, knygynas ant ratų :) Aštuntojo dešimtmečio autobusas, priparkuotas aikštelėje ir prikimštas knygų.

Pardavėjo teigimu, projektas gyvuoja jau kurį laiką – jei neklystu, minėjo praeitų metų pabaigą, bet žiemos metu prekyba, pasakojo, visgi sunkokai sekėsi. Dabar gi, be manęs šitame mobiliame knygyne nuolat šmirinėjo 2-3 žmonės, o kiek užmečiau akį į pardavimų registracijos žurnalą, tai paskutinysis atverstas puslapis buvo puspilnis.

Ko šitame knygyne galima rasti? Visko. Visa pasiūla suskirstyta į kelias kategorijas – 1-2 LTL, 5 LTL, 10 LTL, 20, LTL ir pan. Knygos daugiausia naujos, t.y. ne iš antrų rankų. Kalbant pavyzdžiais – Tolkieno biografija lietuvių kalba ir H.G. Wells’oNematomo žmogaus“ paskutinis lietuviškas leidimas – po 10 LTL. Kas dar krito į akis – gana daug lietuviškų autorių pavardžių. Taip jau istoriškai susiklostė, kad lietuvių kūrybai pats esu gana abejingas, bet kam įdomu – manau, čia daug pigiau, nei knygynuose.

Visa bėda, kad šitas ratuotas knygynas lyg ir neturi jokio reguliariaus grafiko. Paklausus, kada kitąkart jį galima bus rasti, pardavėjas tik kažką paniurnėjo apie savaitės vidurį, ir nė žodžio, kur bus kitomis dienomis, jei išvis bus. Sakykit ką norit, bet pirma asociacija, gavus šią informaciją – magiškosios Pratchett’iškosios parduotuvėlės Discworld’e… :D

Na bet jei mėgstat knygas ir kada užtiksit tokį autobusą – rekomenduoju įlįsti. Vien iš smalsumo ;)

 
1 Comment

Posted by on 2010 kovo 27 in Skaityti

 

Tags:

One response to “Knygynas ant ratų

  1. Skotas

    2010 kovo 27 at 19:58

    Pas mus mieste irgi toks vazineja :) Niekad nemaciau stovincio tad ir neapsilankiau.

     
 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos