RSS

Perkūniškieji milžinai

05 May

Thundertale - Milžinai Grotuve – prieš kelias dienas pasirodęs kauniečių power metalistų, besitituluojančių heavy metalistais, naujausiasis albumas „Milžinai„.

Well, tenka pripažinti, mane gerokai nustebinęs darbas. Ypač iš instrumentinės pusės – tiesiog nėra prie ko prikibti. Ir kas svarbiausia – vokalai puikiai dera tarpusavyje. Itin, itin retas atvejis lietuviškoje scenoje. Gitaros – taip pat puikiai derančios, papildančios viena kitą, tikslios ir klasikinės.

Kas kita – tematika. Imam Hammerfall, imam Manowar, pritaikom lietuviškai lokalizacijai ir – vualia! Ne, čia ne obtestiškuose kraujuose plūduriuojantys kryžiuočiai – Thundertale neužsiima tautų pjudymu ;) – čia vien teigiamos ar bent lyriškos emocijos, viskas šviesu, viskas gražu ir su tuo šablonišku powerišku reaktyvumu.

Ne, naujo – visiškai nieko. Bet padaryta gražiai. Ir malonu, kai žinai, kad čia tavo paties tautiečiai taip sugeba padaryti. Gaila, kad tarptautinėje scenoje visiškai nublanksta, dėl per didelio panašumo į kitas grupes, kurios lygiai taip pat panašios į kitas grupes.

O šiaip truputį gaila, kad tokios muzikos nebuvo mano paauglystėje. Greičiausiai būčiau užsikabinęs. Tiksliau, buvau užsikabinęs, tik ant angliškųjų variantų – Iron Maiden, Manowar, Judas Priest – jie tikrai turėjo to vežančio ir sveiko nacionalistiškumo, tik kad ne mūsiškio. Žodžiu, pavydžiu šiuolaikiniams paaugliams – jie turi tikrai vertingą šansą. Tik labiausiai gaila, kad šiais laikais nebeišgaliu tokios muzikos klausytis rimtai… :/

 
2 Comments

Posted by on 2008 gegužės 5 in Klausyti

 

Tags: ,

2 responses to “Perkūniškieji milžinai

  1. rtfb

    2008 gegužės 8 at 2:11

    Mistaipas: „tikria“. Kitko kol kas nekomentuosiu, kol pats neišgirdau.

    -rtfb

     
  2. adis

    2008 gegužės 8 at 15:30

    Ačiū!

     
 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos