RSS

Baisus vanduo

29 Dec

Tamsus vanduo

Vėl atsitiktinai nusipirkau, regis, visai neblogą knygą. Koji Suzuki – Tamsus vanduo. Tenka pripažinti, kaip už tokią kainą (4 LTL) )tikėjausi kažko žymiai baisesnio (na, ne siaubo prasme čia ;), ir likau maloniai nustebintas.

Knyga stebėtinai vykusi. Šiaip jau nebegaliu skaityti Kingo ir panašių veikėjų – savo laiku atsiskaičiau, dabar tiesiog neįdomu, tad šitas minkštų viršelių daiktas labiausiai patraukė turbūt savo… japoniškumu. Mėgstu japonišką prieskonį tiek kinematografijoje, tiek muzikoje (he he, pamatysite Black Crane viršelį ;), tiek, pasirodo, ir literatūroje. A, tiesa, Murakamio visgi nemėgstu.

Knyga – septynių neilgų siaubo apsakymų rinkinys, kurių bendra tema – vanduo. Visuose apsakymuose veiksmas vyksta kažkur ar laivuose, ar prieplaukose, ar kur nors, kas susiję su jūreivyste, žvejyba, na, blogiausu atveju – vandentiekiu :) Ir pats siaubas… na, jis nėra kažkoks kraupus, šaltas ar kruvinas. Sakyčiau net visai priešingai – jis savotiškai… jaukus. Kai kur gąsdinama net tokiais paprastais dalykais, kaip pačių veikėjų fantazija, t.y. baubas per visą apsakymą taip ir neišlenda, ir pabaigoje pačiam herojui visai neaišku, buvo ten kas nors ar ne. O vis tiek baisu :)

Yra apsakymas, kur ir visai nebaisu. Tiesiog paslaptinga. Ir turbūt pats didžiausias pliusas, kad visos tos istorijos nemoralizuoja. Tikra atgaiva, sakyčiau, po visų kingizmų

Nenuostabu, kad knygų autorius – profesionalus jūreivis. A, ir taip. Vos nepamiršau. Jis taip pat – siaubo apsakymų ciklo „Skambutis“ autorius. Tų pačių „skambučių“, kurie prieš keletą metų siautėjo p2p tinkluose ir kino teatruose. Mačiau, trilogija yra išversta ir lietuvių kalba. Reikės įsigyti.

O apskritai, man visai pradėjo patikti Level.lt sistema. Dabar, kai jei pakeitė kurjerius, pirkimas tapo malonumu. Pora kliktelėjimų pele, atsiskaitymas internetu, ir tau per porą dienų pristato knygą į namus. Net accounto kurtis nereikia. Super.

Blogai tik, kad labai lengvai pinigai leidžiasi. Ir namie knygų nelabai yra kur dėti…

Nieko. Kaip nors.

 
3 Comments

Posted by on 2007 gruodžio 29 in Skaityti

 

Tags: , ,

3 responses to “Baisus vanduo

  1. Cathy

    2008 sausio 3 at 19:49

    Gal galetum man ta knyge paskolinti? Ir pachiam vietos namie trumpam padaugetu ;)

     
  2. Adis

    2008 sausio 3 at 20:38

    Žinoma. Tik nepamiršk paimti, kai užsuksi. Jei manęs nebus – paprašyk Naz, kad paieškotų ant lovos prie Toskų ;)

     
  3. kestas

    2008 balandžio 10 at 16:26

    That was realy good too.

     
 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos