RSS

Šarvuoti lokiai-1

14 Dec

Auksinis kompasas

Supratau, kad mane reklama irgi veikia. Retai būna taip, kad perku knygą visiškai nieko negirdėjęs nei apie autorių, nei apie siužetą, vien žinodamas žanrą. O va, pamačiau screenshotą iš filmo (šarvuota baltoji meška soste), paskaičiau anotaciją, kad a la Tolkien

Na ir dar prisidėjo tuomet dar nepasibaigusi Level.lt reklaminė-atseit-kalėdinė akcija, kai pas juos pirkdamas bet ką, gauni 10 LTL nuolaidą. Iš pradžių ketinau šiek tiek paišsidirbinėti – užsisakyti mangą Vampire Hunter D, kainuojančią 12 LTL, bet paskui, kai pamačiau Auksinį kompasą, tai… pasiėmiau abu.

Apie Level.lt kurjerių tarnybą galima būtų kada parašyti atskirai, tad dabar gal pereisiu tiesiai prie knygos.

O knyga, mano nuostabai, tikrai nebloga. Tik ilgai nesupratau, kodėl ji ten gavo kažkokią vaikų premiją. Nes bent jau pradžia, pirma dalis – nė velnio nevaikiška – sakyčiau, per detali, per gili, per niūri vaikams, o ir prasideda vos ne nuo bandymo nužudyti vienintelį likusį pagrindinės herojės giminaitį.

Pats pasaulis – labai detalus, labai atmosferiškas ir įdomus. Sakyčiau, kažkuo primena steampunk, tik vietoj steam elemento yra tam tikra magija. Pasaulis, kuriam (berods?) yra žinoma atominė energija, bet į ją kažkaip nekreipiama per daug dėmesio, o visi gyventojai, regis, turi vieningą nuomonę, kad burtai už visokius technikos pasiekimus yra kiečiau! O ir magija labiau primena okultizmą, alchemiją, nei šabloninius wizardus su fireballais, iceballais ir panašų fuflo.

Na ir taip, visas siužeto blogis PAGALIAU slypi ne kokiuose karštuose Pietuose, kur taip karšta, kad net fantazuoti apie juos nesinori, o vėsioje, maloniai sniegynuose ir ledynuose paskendusioje Šiaurėje. Kur yra protaujančių, kalbančių lokių, dėvinčių šarvus, samdinių ištikimų tiems, kurie moka pinigus (heh, kažkuo primena Juodają gvardiją, ar ne? :).

Kol kas įveikiau tik pusę knygos. Ir jau pradedu suprasti, kodėl visgi pasipainiojo ta kažkokia vaikų premija. Kuo toliau, tuo visas veiksmas paprastėja ir vaikiškėja. Ne, ne tragiškai, bet dalis to niūrumo, tamsumo kažkaip nyksta. Gal čia tik laikinai. Bet anyway, vien jau dėl tiek, kiek perskaičiau iki šiol, knygą skaityt verta. Vien jau dėl pasaulio idėjos.

Na, o kai įveiksiu antrąją dalį, reziumuosiu galutinai. Sorry, dabar tiesiog nepavyko ištverti iki galo. Matyt, visgi tos meškos kažkokią savo magiją turi… ;)

 
6 Comments

Posted by on 2007 gruodžio 14 in Skaityti

 

Tags: , ,

6 responses to “Šarvuoti lokiai-1

  1. suodis

    2007 gruodžio 14 at 15:09

    Pirmos knygos pabaiga man labai patiko. Bet antra ir trečia ne tokios įdomios ir kažkaip labiau nuspėjamos..

     
  2. Arvydas

    2007 gruodžio 17 at 18:30

    Hmm reiks ir man paskaityti… Vakar mačiau knygyne tai sudvejojau pirkt :)

     
  3. rtfb

    2007 gruodžio 18 at 14:12

    „O ir magija labiau primena okultizmą, alchemiją, nei šabloninius wizardus su fireballais, iceballais ir panašų fuflo.“

    Kaip reikia skaityti šitą sakinį? Tikiuosi, kaip „O ir magija labiau primena okultizmą, alchemiją ir panašų fuflo, nei […]“? ;-)

    -rtfb

     
  4. adis

    2007 gruodžio 18 at 14:56

    Ne, reikia skaityti būtent taip, kaip parašyta: „[…] labiau primena okultizmą, alchemiją, nei šabloninius wizardus su fireballais[…]“ ;)

     
  5. rtfb

    2007 gruodžio 18 at 16:09

    Taip kaip parašyta man nesiparsina. Neaišku ką vadini fuflo — ar wizardus su savo žaislais, ar alchemikus su okultizmu.

    -rtfb

     
  6. adis

    2007 gruodžio 18 at 16:13

    Klišinius wizardus. Su smailiom kepurėm, privalomais fireballais etc etc ;)

     
 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos