RSS

Lietuva 3.5

11 Mar

Lietuva

Lietuva yra kieta dar ir tuo, kad turi du gimtadienius. Šituo faktu ypač džiaugiasi mūsų vaikis – nes gimtadieniai yra kieta.

Gerai, kad vaikio amžius dar toks, kad nekyla klausimų, kaip čia kažkas gali turėti du gimtadienius, ir kuo jie skiriasi. Nes prieš aiškinant, reikia gerokai pagromuluoti, kaip čia, kas ir kodėl.

Tai kad pasiruošti iš anksto, imu dabar ir gromuluoju.

Mano vertinimu, vasario 16 – tai modernios eros pradžia, tai mūsų proseneliai ir seneliai, tai praeitis. Tai Lietuva 2.0, daugmaž 16 bitų (LDK versijuočiau kaip Lietuva 1.0, 8 bitų).

Kovo 11 – tai Lietuvos 3.0 startas (32 bitų), tai mes ir mūsų tėvai. Tai yra – mano vaikio kartos tėvai ir seneliai. Tai yra praeities ir dabarties riba, bet taip labiau žiūrint į dabartį.

Nes dabar, skaičiuojant 25-uosius nepriklausomybės metus, man atrodo, mes jau gyvename Lietuvoje 3.5, (64 bitų) kuri yra tarp dabarties ir ateities, bet jau arčiau ateities. Tai yra mūsų vaikai, kurie jau vienaip ar kitaip prisimins 25 metų Lietuvą 3.5 (updeitą 3.5 versijai), kaip kad manoji karta prisimena Lietuvos 3.0 startą su blokadomis, barikadomis, daug daug trispalvių, naivokų ir prastos spaudos kokybės lipdukų („Tik nereikia mūsų gąsdinti“, pamenat?) ir tuo momentu, kai masinė svajonė virsta realybe.

Ir nedrįskit sakyti, kad manoji karta neprisimena fucking sovietmečio. Ar kad neprisimenam Sąjūdžio nuotaikų, virtusių nuoseklia kulminacija – Nepriklausomybe.

Ir žinote ką? Paskutiniais metais kažkaip visur aplinkui pradedu jausti panašią atmosferą – kaip tada, prieš 25 metus. Sakyčiau, tai ir yra 3.5 versijos ženklas.

Žodžiu, Lietuva 3.5, mano vertinimu, startavo. Didele dalimi šios versijos stabilumas ir kokybė priklausys nuo mano kartos, bet geri sistemų architektai juk žiūri ir į priekį, tad po truputį jau reikia ruošti ir ateinančios kartos specialistus, kuriems dabar penkeri, ar panašiai. Kad jie dar mums gyviems esant paleistų Lietuvą 4.0

Ir niekas nesako, kad bus lengva. Ir sėkmė nuo daugelio faktorių priklauso. Bet didžiąja dalimi – nuo mūsų.

Iki šiol nesufeilinom, tad reikia taip varyt ir toliau. Ir jaunesnius mokyti, kaip privelti kuo mažiau bugų.

O tuo tarpu – su sėkminga Lietuvos 3.5 versija!

 
1 Comment

Posted by on 2015 kovo 11 in Taaaip...

 

Tags: , ,

One response to “Lietuva 3.5

  1. Darau, Blė

    2015 kovo 11 at 15:21

    Me likes!

     
 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos