RSS

Genijų kolonijos

10 Aug

Įsivaizduokite amerikietišką miestelį, kuriame gyvena… vien mokslo genijai. Na, ne vien tokie — kai kurių genijų šeimos nariai yra paprasti žmonės, bet čia ne apie tai. Tiesiog tai miestukas, kuriame gimsta didžioji dalis JAV (o ir pasaulio) pasaulio technologijų, pritaikomų karo ir kasdienėje pramonėje, čia hi-techas yra ultra-advanced, dauguma gyventojų, kaip ir priklauso pagal stereotipą — ekscentriški geekai, na ir taip toliau.

Ir įsivaizduokite, kaip visa tai atrodo vargšui negeekiškam policininkui, kuris yra paskiriamas miestelio šerifu…

Įsivaizdavote? Tada daugmaž turite bendrą įspūdį, kaip atrodo serialas „Eureka“ :)

Jei apibūdinti serialo žanrą, čia turbūt labiausiai tiktų etikečių kratinys „mokslinės fantastikos detektyvas su komedijos elementais“. Humoras neypatingai išradingas, bet smagus — pavyzdžiui, pavyduliaujantis ir kerštingas hi-tech namas (ar tiksliau — namė? ;), vakare neįsileidžiantis šeimininko, nes šis prižadėjo papietauti namie, namas gamino gamino, o šeimininkas taip ir nepasirodė… Ir panašiai. Ne, tai jokiu būdu nėra sitcomas, kaip neišeina vadinti ir grynu sci-fi — be visa ko, čia netrūksta ir gana tradicinių tele-draminių elementų.

Taigi, miestelyje gyvena koncentruota genijų kolonija, visi ką nors kuria, konstruoja, o tai reiškia — mieste nuolatos kas nors kur nors sproginėja, žiežirbuoja ir krinta iš dangaus, miesto parkelyje pučiami piramidės formos oro burbulai — na, žodžiu, tiesiog moksliukų rojus.

Geekiškai jauku. Ir šiuolaikiškai kasdieniška, net ne vien Amerikės mastais. Išrandam naują pseudoutopinę technologiją, įminam į pačias kvapniausias jos krūveles, kaip nors išsikapstom ir gyvenam kasdienį gyvenimą toliau, iki artimiausio naujo išradimo… Matyt, tokia žmogaus prigimtis — spėju, net ir rato išradimas savo laiku galėjo sukelti kokių nors krizių (pvz. pavažų drožėjo specialybės prestižo smukimą ;)

Serialas kuriamas nuo 2006-ųjų, šiemet pristatytas jau trečiasis sezonas. Prisipažįstu, pats įpusėjau dar tik pirmąjį, bet kol kas nenusivyliau — nors ir nepriskiriu savęs elitinei geekų klasei, viskas kažkaip pakankamai artima, suprantama ir juokinga ;) Ir — atmetus tą sci-fi apvalkalą — labai jau kasdieniška…

Beje, dar vienas įdomus elementas — ar serijų intro jums neprimena Fallout pasaulio, jei jame taip ir nebūtų prasidėjęs branduolinis karas? ;)

[video:youtube:PFQd3LRVXCI]
 
5 Comments

Posted by on 2009 rugpjūčio 10 in Matyti

 

Tags: ,

5 responses to “Genijų kolonijos

  1. Zygimantas

    2009 rugpjūčio 10 at 17:39

    Smagus aprašymas :) kaip tik pabaigiau žiūrėti visus išsirinktus serialus, tai išbandysiu ir šitą. Dėkui :)

     
  2. Apyt

    2009 rugpjūčio 12 at 18:29

    aš prieš kokį mėnesį sužiūrėjau senas serijas, tai irgi prisidedu prie rekomendacijos, smagus serialas, pirmas sezonas ypač šviesus, trečiame jau žmonės ima panašėti į gyvus žmones, susikaupia visokių dalykų, bet nuo to prasčiau nebūna.
    Žygimantai, rekomenduoju dar ir That 70s show, čia jau mano pats mėgstamiausias serialas :) taip pat komedija, bet jau prie sitcomų.

     
  3. Oni

    2009 rugpjūčio 12 at 20:38

    Atiū, skamba tikrai viliojančiai.

     
  4. adis

    2009 rugpjūčio 12 at 20:52

    Sužiūrėjus pirmą sezoną iki pabaigos, serialas vis dar atrodo patraukliai.

    Taip, pasitaikė keletas silpnesnių serijų, bet ačiū dievams, kiekvienos serijos pradžioje vis dar pavyksta išlaikyti šiokią tokią intrigą, kad po pirmų kelių peržiūros minučių, atsiradus numatomai siužeto versijai, norisi ne išjungti, o vis tik įsitikinti, ar tu buvai teisus ;)

    Anyway, ko man labiausiai trūksta šio įrašo komentaruose, tai ultranegatyvios nuomonės, pagrįstos kažkokiais neapibrėžtais asmeniškumais, kuri įrodinėtų, kad bet kokie šiame tinklaraštyje pateikti vertinimai iš esmės yra neigtini, vien dėl to, kad jie yra publikuoti _šiame_ tinklaraštyje.

    Tada bent jau žinočiau, kad tikrai yra verta žiūrėti toliau ;)

     
  5. Originalas

    2009 rugpjūčio 23 at 23:49

    Man nepatiko, tokia amerikietiškai lėkšta nesąmonė, kad po pusės pirmos serijos neiškenčiau (kur ten gaudė kažkokį nematomą skraidantį robotą ir sodino už grotų.. Jau taip lamiška).

     
 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos