RSS

Komunistinis Nostradamusas

26 Feb

Коммунизм

Internete paskildo tokia ištraukėlė:

„Владельцы капитала будут стимулировать рабочий класс покупать все больше и больше дорогих товаров, зданий и техники. Толкая их тем самым для того, чтобы они брали все более дорогие кредиты, до тех пор, пока кредиты не станут невыплачиваемыми. Невыплачиваемые кредиты ведут к банкротству банков, которые будут национализированы государством, что в итоге и приведет к возникновению коммунизма“.
Карл Маркс, „Капитал“, 1867 год.

Apylaisvis vertimas:

„Kapitalo valdytojai stimuliuos dirbančiąją klasę pirkti vis daugiau ir daugiau brangių prekių, pastatų ir technikos. Kartu stums juos link to, kad jie imtų vis didesnes paskolas, iki tiek, kad skolos taps nebeišbrendamos. Nebeišsimokamos paskolos veda link bankų bankroto, kuriuos nacionalizuos valstybės, kas visa ko pasekoje prives prie komunizmo įsigalėjimo.“
Karlas Marksas, „Kapitalas“, 1867 metai.

Neturiu „Kapitalo“, tad negaliu patikslinti citatos autentiškumo, bet net ir fake atveju… :DDDD

 
12 Comments

Posted by on 2009 vasario 26 in Taaaip...

 

Tags: , ,

12 responses to “Komunistinis Nostradamusas

  1. dnr

    2009 vasario 27 at 8:13

    Na dėl komunizmo nesu tikras. Bet manau, šios citatos pradžia labai gerai atspinti tai, kas vyksta pas mus dabar. Kvaila kai pagalvoji, kad esi tampomas kaip kokia lėlė už virvučių. Kita vertus, žinojimas, kad esi tampomas – pirmas žingsnis į išsilaisvinimą nuo to.

     
  2. ztkp.lt (Paulius)

    2009 vasario 27 at 9:49

    Niekaip nesuprantu, kodėl vokietis Karlas Marksas, didžiąją dalį gyvenimo praleidęs Londone ir Britų muziejaus bibliotekoje parašęs „Kapitalą“, yra vadinamas rusiškuoju Nostradamusu?..

     
  3. bonis

    2009 vasario 27 at 11:32

    fake’u kvepia, o priezastim galinciom leisti isigaleti komunizmui ne per kur :] Bent jau musiskais laikais. Aisku, kaip lengvas juokelis tai labai „zaciotnas“.

     
  4. adis

    2009 vasario 27 at 20:54

    Pauliau, gėda prisipažinti, bet aš irgi negaliu to pagrįsti. Antraštę nugvelbiau iš kažkurio runeto įrašo, pernelyg nesusimąstydamas.

    Sėkminga pąsamoninė Rusijos nacių operacija?

    Turbūt.

    ;)

     
  5. troy

    2009 vasario 27 at 21:33

    Karlas Marksas – dėl istorinės teisybės – Vokietijos žydas.

     
  6. Juozas

    2009 vasario 27 at 22:15

    Švedijoje viskas pagal Markso aprašytą scenarijų įvyko prieš beveik 20 metų. Ale išskyrus paskutinį žingsnį :P

     
  7. scania

    2009 vasario 27 at 22:39

    Vis tik komunizmas jau yra. Seime, pavyzdžiui – nieko nedarai, pinigų sočiai, ir dar imk, ką nori :D

     
  8. Tamagochi

    2009 vasario 27 at 23:34

    Ši citata yra tikra.
    Dar ten rašė, kad kapitalizmą laikas nuo laiko ištiks krizės, kurios vis dažnės. Kol galų gale sistema užsilenks. Ir visa tai ne iš kavos tirščių, o iš racionalių samprotavimų.

    Tik dėl komunizmo žmogelis rodos apsiskaičiavo :)

     
  9. Zibaila

    2009 kovo 3 at 10:59

    Markso komunizmo teorija puikiai veikia popieriuje. Bet gyvenime ji veikt negali dėl to, kad Marksas neįvertino (o ir negalėjo įvertint) žmogiškojo faktoriaus. Žmogus toks padaras, kuriam reikia turėti nuosavybę. Jam reikia SAVO būsto, SAVO žemės, SAVO minties laisvės. Jei visi būtume bedvasiai mankurtai (aišku yra gyvenime ir tokių) – komunizmas tikrai veiktų. Visi turėtų visko vienodai. Vienodai nieko. Ir visiem vienodai būtų dzin. Bet taip niekada nebus. Žmogus nori turėt daugiau už kaimyną, draugą ar giminaitį ir tas noras verčia pasaulį suktis ir progresuoti. O tokios krizės tik sustato viską į vietas, padeda nusiimti rožinius akinius ir pažvelgt į gyvenimą blaiviom akim. Vienžo viskas bus gerai. :)

     
  10. Hm

    2009 kovo 4 at 13:43

    Gerb. Zibaila,

    O ką turi dabar tie kurie įbrido į tų neišbrendamų skolų liūną? Turi tik įsipareigojimus keliems dešimtmečiams į priekį. Idealiu atveju po 30-40 metų tas vartotojas turės savo butą, jei sugebės visą tą laiką mokėti paskolą bankui. O jei ne? Lieka be nieko. Taigi, paskola tik suteikia iliuzija, kad turi savo, nors realiai neturi net garantijų, kad tai bus tavo. Taigi jau geriau turėti tą NIEKO, negu mokėti už tą pseudo-savo :)

     
  11. adis

    2009 kovo 4 at 14:30

    Hm, išvardinai mano paties pažiūras apie paskolas ;)

     
  12. Zlyden

    2009 kovo 4 at 18:21

    O jeigu bankai priklauso valstybei, kuri perima visus įsipareigojimus, o taip pat ir skolas ( pvz.: gyventojų paskolos už butus) kam priklauso visas turtas? Valstybei. Klausimas tada, ar tai ne komunizmo užuomazgos?

     
 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos