RSS

WoW pradžiamokslis

08 Nov

World of Warcraft

Kitos savaitės viduryje išeina ko gero sėkmingiausio visų laikų MMOG – World of Warcraft antrasis išplėtimas, Wrath of the Lich King.

Prisimenu, kaip vežė pirmąsias dienas blaškytis Azeroth’o pasaulyje. Ir… kiek ilgai teko kankintis, kad taptų tikrai komfortabilu žaisti :) Taip, man tada būtų tikrai nepakenkęs gidas.

Ta proga, atžaidęs pusantrų metų, pabandysiu tokį parašyti pats. Gal kam naudinga bus.

Pirma, įspėju – tai ganėtinai munčkiniškas gidas, kurio tikslas – užuot daužius vieną mobą po kito, kol susirinks vargana kelių sidabrinių suma, už kurią nusipirksite vos vos geresnį ginklą iš vendoriaus, kuo greičiau prasigyventi WoW pasaulyje. Arba trumpai – kaip užsidirbti dešimt auksinių, nepasiekus 10-o lygio ;)

1. AddOn’ai.
Iš tiesų, rekomenduočiau juos susimesti dar prieš pirmąjį įžengimą į WoW pasaulį. Susiinstaliavus klientą, parsisiuntus visus reikalaujamus patch’us, labai pravartu įsidėti keturis: Auctioneer, Cartographer, Light Headed ir Quest Helper. Visi paminėtieji yra 100% legalūs. Apskritai, mane rimtai žavi Blizzardo legalumo samprata: legalios yra visos tos pagalbinės programos, kuriomis naudodamasis, tu vis dar esi priverstas pats sėdėti prie kompo. Visas kitas automatizavimas, kai tu palieki savo personažą veikti kažką aktyvaus, o pats eini su chebra alaus gerti ar miegoti – jau nelegalu.

2. Serverio pasirinkimas.
Bet kuriuo atveju, labiausiai apsimoka rinktis kuo pilnesnį serverį – juose ir prekyba vyksta greičiau, ir kompanijoną sunkesniam questui susirasti greičiau. Tiesa, yra viena problema – pačiuose pilniausiuose serveriuose vakarais gali tekti palūkuriuoti, kol prieis jūsų eilė prisijungti (Mano laukimo rekordas – pusvalandis, bet čia jau ekstremalu)
Serveriai yra kelių tipų. Jei jums patinka gankinti ir būti gankinamiems – rinkitės serverius, kurių aprašyme yra raidės PVP (player-versus-player). O kiek rodo asmeninė patirtis, santrumpa RP (role playing) iš tiesų negarantuoja, kad serveryje bus akcentuojami rolplėjaus elementai.

3. Rasė ir klasė.
Kadangi jau minėjau, jog čia munčkiniškas gidas, kalbėsiu apie vien apie patį lengviausią ir patogiausią derinį – Taureną hunter’į. Taurenas, nes daugiausia hitpointų, hunter’is – nes iškart moka šaudyti, greitai įgyja pet’ą ir radare gali matyti visus klajojančius mobus, NPC ir PC (žinoma, ne viską vienu metu). Be to, startinė taurenų lokacija yra idealiausia iš visų mano bandytų. Ypač pagrindinis rasės miestas, Thunder Bluff: viskas jame čia pat, ir aukcionas, ir bankas, ir pašto dėžutė, ir mokytojai – viskas po kanopa, nereikia lakstyti per pusę miesto.
Pet’ą galite prisijaukinti berods nuo 10-ojo lygio. Tai – vienas pagrindinių hunterio privalumų. Pasiunti savo gyvūną atakuoti nusižiūrėtos aukos, o pats sau šaltai stovi ir iš tolo šaudai. Gėris. Minusas – su savimi visada reikia nešiotis gyvūno ėdamo maisto, kas sumažina laisvą vietą krepšiuose. Dėl ko labiausiai apsimoka prisijaukinti meškas – tos tai ryja viską, pradedant žuvimis ir baigiant tortais. Dėmesio! Stenkitės, kad jūsų pet’as visada būtų laimingas (žalia indikatoriaus spalva), tada jis daro žymiai didesnę žalą priešininkams. Laimingumas tiesiogiai priklauso nuo šėrimo.

4. Profesijos.

Skinneris ir herbalistas, be jokių kalbų. Skinneris gali dirti odą nuo daugumos sumedžiotų mobų, ir ne vien nuo savo paties sumedžiotų ;) O oda aukcione brangiai superkama – praktiškai, už 20 gabalėlių sveikos odos (diriant kailius jums dar gali iškristi odos atraižos) aukcione galima gauti nuo 1 auksinio iki 5 auksinių, kai maksimalus „užmokestis“ už questą siekia kokius 4-5 sidabrinius. (~100 kartų mažiau)
Herbalizmas – tai sugebėjimas rinkti augalus. Augalų kaina aukcione svyruoja panašiose ribose, kaip ir odos kaina. Taurenams verta rinktis herbalizmą ir dėl to, kad tai – vienas iš jų rasės bonusų, t.y. +15 herbalism.
Alternatyva herbalizmui dar galėtų būti leatherworkingas – tada galėtumėte iš odos atraižų gamintis „sveiką“ odą, taip pat visokius odinius rakandus, šarvus, šarvų patobulinimus ir t.t. Bet bent jau kiek patyriau pats, pradžioje tai žymiai mažiau apsimoka.

5. Bendri žaidimo pradžios patarimai.
1) Pirkti ginklus ar aprangą/šarvuotę iš vendorių – neapsimoka. Kainuoja palyginus daug (startinių finansų atžvilgiu), o vis tiek dar geresnį stuffą gausite už questus. Ar, neabejotinai, nusipirksite aukcione. Tad pirkti rekomenduočiau vien būtinus dalykus – šovinius, visokius prieskonius valgio gamybai ir t.t. Vendoriams neapsimoka pardavinėti ir retesnius [žalius] rastus daiktus – aukcione juos parduosite gerokai brangiau.
2) Vos tik atvykę į antrąjį miestelį (Bloodhoof Village), išmokite profesijas (herbalizmo, atrodo, moko tik Thunder Bluff’e, bet nepatingėkite nušuoliuoti ir į jį). Tada, vykdydami questus, iškart kartu ir kaupsite kapitalą :)
3) Vos tik sutaupę/gavę pakankamai pinigų, apsirūpinkite kuo didesniais inventorių krepšiais. Pradžiai susirinkite kad ir 10-ies slotų. Kuo talpesni krepšiai, tuo ilgiau galite negrįžti į miestelį išsiparduoti stuffo, t.y. galite įvykdyti kuo daugiau questų vienu „praėjimu“, t.y. labai smarkiai tauposi laikas ir didėja žaidimo komfortas.
4) Kiti dalykai (be odos ir žolelių), kuriuos verta parduoti aukcione, o ne vendoriams[Small Eggs], [Silver Bar], [Copper Ore]. Atraskite vertingas prekes patys – lyginkite vendorių ir aukciono kainas.
5) Hearthstone’ą (akmenį, teleportuojanti jus iš bet kokios vietos į jūsų nustatytą smuklę) turbūt labiausiai apsimoka laikyti nustatytą į Thunder Bluff – čia ir aukcionas, ir visi mokytojai, ir krūva vendorių. Bet tai nėra vienintelis variantas. Akmenį galite pririšti ir prie tos lokacijos, kurioje vykdote daugumą questų, smuklės. Čia kaip jums atrodys patogiau.

Pradžiai tiek. Jei netyčia atsirastų pradedančiųjų, kuriems kiltų klausimų – visada pasiruošęs atsakyti. O ir šiaip, rekomenduoju patiems išbandyti. Žaidimas geras ir įdomus (kuo – gal parašysiu kada vėliau), o pirmos 10 dienų – nemokamos.

A, taip. Trumpas terminų žodynėlis:
Gankinti – piktybiškai žudyti silpnesnius kitų žaidėjų veikėjus.
Munčkiniškas – trumpai ir vaizdžiai tariant, lengviausias kelias, kuriame svarbiausia greitas veikėjo kilimas lygiais ir greitos pajamos.
Mobas – kompiuterio valdomas padaras, kurio pagrindinė užduotis – chaotiškai bastytis po teritoriją ir būti sumedžiojamam.
NPC (non-playing-character) – kompiuterio valdomas draugiškas ar neutralus veikėjas, dažniausiai susijęs su questu ar prekyba (vendoriai irgi yra NPC).
PC – žaidėjo (t.y. gyvo žmogaus) valdomas veikėjas
Rolplėjus – vaidmens įvygendinimas, vaidyba, įsijautimas į personažą/pasaulį.
Vendorius – kompiuterio valdomas prekeivis.
Wow valiuta – 100 varinių = 1 sidabrinis, 100 sidabrinių = 1 auksinis.

 
10 Comments

Posted by on 2008 lapkričio 8 in Žaisti

 

Tags: ,

10 responses to “WoW pradžiamokslis

  1. bigj

    2008 lapkričio 9 at 20:16

    $/50:
    MMO be kompanijos neįdomus ir beveik neverti dėmesio.

     
  2. adis

    2008 lapkričio 9 at 20:33

    WoW solinu jau apie metus. Ir kažkaip vis dar priot, vis dar atrandu ką veikti.

    Kai LA2 už3,14$o po pusmečio.

     
  3. gi

    2009 vasario 5 at 14:04

    keli patikslinimai:

    3.rases ir klases. tai asmeninis pasirinkimas, bet jei nori levelintis greiciau reiktu rinktis kazka is naujuju rasiu (blood elf ar dranei) klase hunteris (galima rinktis zaidziant uz bet kuria is siu dvieju rasiu) taip pat prieinama. Taip yra todel, kad BC zonos jau daug smagiau pritaikytos levelinimuisi, maziau begiojimo, daugiau kvestu. :)

    4. profesijos. mano galva herbalism ir mining yra didesni moneymakeriai nei skiningas, vien del to, kad mainingas palaiko 3 profesijas (blacksmithing, engineering, jewelcrafting), is kuriu dvi (JC ir BS) laikoma stipriausia kombinacija endgame raidinimui, todel dabar daug kas keliasi jas, ypac JC. todel visus rastus gemus galima brangiai pardavinet AH :}

     
  4. Adis

    2009 vasario 5 at 14:09

    „Taip yra todel, kad BC zonos jau daug smagiau pritaikytos levelinimuisi“

    Yeah, bet gi į Outlandą patenki tik nuo 55 levelio.

    O dėl profesijų – kai kalbama apie pradžiamosklį, t.y. kokius pirmus 10-20 lvl, IMO, skinningas naudingiau už kitką tuo, kad jo pagalba daužydamas mobus gauni trigubą naudą: exp, dropus ir odas. O juk paprastai kelią iki kokio augalo (herbalizmo atveju) ar rūdos (miningo atveju) tenka skintis per mobus.

     
  5. bigj

    2009 vasario 21 at 18:51

    pasidarai groupsa is 4-5 zaideju, kur kievienas ima skirtingas prof. visi aprenkti, papuosti ir visas lootas surinktas. :d

     
  6. adis

    2009 vasario 22 at 12:24

    .. ir konkuruoji su savais aukcione?..

    Žinoma, susitarus galima visokius dempingus ir kitokias operacijas daryti, bet čia jau stiprios koordinacijos reikia.

     
  7. kaida

    2009 rugpjūčio 20 at 11:36

    būtinai tauren :/ tas tauren durnai atrodo (karve ant ledo man asmeniškai:D ) hunteris tai nk bet ta rase tai px manau tik tas kad tauren daug hp turi.

     
  8. adis

    2009 rugpjūčio 23 at 18:24

    „manau tik tas kad tauren daug hp turi“

    Kas ir buvo pasakyta įrašo tekste…

    + patogiausias centrinis miestas – mažiausi atstumai tarp aukciono, pašto ir banko. Gali patogiai prekiaut nuo pirmo lygio.

     
  9. Agip

    2010 sausio 12 at 1:11

    Zaidziu wow jau apie savaite, didumoi gaudaus lik ir, tik su qestais ne kas, nes nerandu jokio saito kur butu issamiai qestai aprasyti, bent class qestai ir va ko dar noreciau paklausti, kaip keliauti is miesto i meista? Zinau, kad yra laivai, galima skristi, bet norint tai padaryti reikia pirma atrast juos kaip suprantu, tai jei man pvz reikia is gnomu miesto i human miesta „Stormwind“ nukeliauti, tai tik pestute ar yra ir kitoks budas, skaiciau kaska apie pozemius, bet nieko issamaus neradau, tai jei turit kantrybes i emaila parasykit trumpai. Isanksto aciu

     
  10. adis

    2010 sausio 12 at 9:06

    Dėl questų aprašymų – rekomenduoju susimesti addoną Lightheaded ( http://www.wowinterface.com/downloads/info7017-LightHeaded.html ), galima bus skaityti aprašymus pačiame wow, atsidarius questų langą.

    Rekomenduočiau ir dar vieną addoną – Carbonite (carboniteaddon.com). Jis leidžia naudotis patogesniu žemėlapiu, jame sužymi daug naudingos informacijos.

    Dėl keliavimo tarp miestų – taip, galima keliauti dirižabliais, galima keliauti laivais ir galima „oro taxi“ (kuriuos prieš naudojantis reikia atrasti). Ir taip, tarp Stormwindo ir Ironforge’o yra tramvajaus linija, http://wow.allakhazam.com/db/zone.html?wzone=56 . Kaip jį pasiekti, galima pasižiūrėti Youtube, http://www.youtube.com/watch?v=z6jVS7N9L7E

     
 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos