RSS

Björk prišaukė rūką

15 Jul

Björk

Kažkur ~18:00 val. Vilniuje tokia liūtis, kad pagalvojus apie už poros valandų prasidėsiantį Björk koncertą, pradeda imti juokas. O pasirodo, be reikalo. Dangus išblaivėja ir turim superinį, besileidžiančios saulės ir kylančio rūko užklotą Vilnių.

Rūkas dominuos ir toliau…

Koncerto pardžioje – Jurga, po milžiniška balta „skepetaite“ maskuojanti savo didėjantį pilvuką. Taip ir nesupratau, dėl kurios konkrečiai priežasties ji buvo pakviesta apšildyti Björk – ar kad sukūrė klipą, kažkiek panašų į „Hunting„, ar kad yra geriausia iš Lietuvos pop atlikėjų? Dėl abiejų priežasčių pagrįstumo visiškai nesiginčiju, tiesiog man jos ir islandės stiliai – visiškai nepanašūs. Nors ir nežinau, kas iš lietuvių stilistiškai būtų nors kiek panašu į Björk. Ta pati Jurga, bendrame projekte su McKaru ir I.V.T.K.Y.G.Y.G.?.. Galbūt…

OK, gerooooka pertrauka ir į savo gabaritais palyginus kuklią sceną įžygiuoja… islandų merginų pučiamųjų orkestras. Su žaviai styrančiomis vėliavėlėmis virš galvų.

Rūkas Vingio parkeŽmonių šiaip jau nėra labai daug. „Fanų zona“ – panašu kad apytuštė. Pusę koncerto praleidžiame patogiai sėdėdami ant drėgnos žolytės tolėliau nuo scenos. Šyzova, daugiau ar mažiau psichodelizuota muzika stebėtinai dera su pačios gamtos išdaigomis – tas pats „Hunting‘as“ stebėtinai sudera su kylančiu paslaptingu rūku. Taip, rūkas – natūralus, nors retkarčiais kyla klausimų, ar kartais jis čia nesukeltas visur kur pažiūrėsi aplink rūkančių žiūrovų. Taip, tiek daug rūkančių žmonių vienoje vietoje jau senokai nebesu matęs. Nauja Lietuvos mada?..

Lazeriai Björk šouRūkas paistarnauja ir techninei islandės šou daliai – jame labai aiškiai išryškėja lazerio spinduliai, pažyrantys nuo scenos. Pats repertuaras – na, bent jau pirmojoje koncerto dalyje – neypatingas. Pakankamai ramios baladės su nemaža psichodelikos doze priverčia daugiau dėmesio skirti aplink šmirinėjantiems uodams, nei scenai. Antrojoje koncerto dalyje situacija pasitaiso, nes čia pradeda ryškėti pakankamai agresyvi ir eksperimentiška elektronika.

Linksmiausias koncerto vaizdas – pagyvenusi, iš pažiūros – ~60 metų moteriškė, stovinti šalia greičiausiai savo sūnaus, ir pritariamai kinkuojanti galvą, skambant daugmaž Prodigy svorio kategorijos bytams ir noizui :) Pagarba !!! m/

Į pabaigą koncertas tik agresyvėja ir agresyvėja (muzikos prasme), darosi linksmiau ir linksmiau :D Paskutinis gabalas, su islandiškai šelmiška šypsenėle pristatytas kaip „lullaby before you go to sleep“ vožteli tikrai smagiai ir įsimintinai.

Björk šouPagrindinis koncerto minusas – gerokai per maža trukmė. Ne, čia ne priekaištas – dėl Björk balso problemų koncertas Suomliandijoje išvis buvo atšauktas, tad mes galima tik džiaugtis. Nes trukmė tikrai tiesiogiai priklausė nuo daininkės vokalo – į pabaigą jau tikrai galima buvo išgirsti nesklandumų. Linksma detalė – pasirodo, islandė ne tiesiogiai atvyko į koncertą iš kitos šalies, o prieš tai dieną ar net kelias ilsėjosi… Druskininkuose :)

O po koncerto ne ką mažiau įsimintina vakaro (tiksliau, nakties) dalis – kelionė namo. Ne, nebuvo jokių problemų, tiesiog nepaprastas, fantastiškas rūkas… Ir kelionė jame nuo Vingio parko iki Žirmūnų… Vaizdas – nerealus, gaila, nebuvo galimybių normaliai nufotografuoti. Ir išvis, tokių vaizdų, tokios atmosferos turbūt neįmanoma nufotografuoti.

Įdomi detalė – Konstitucijos prospekto atkarpa tarp nuo Hansabanko ir Šeimyniškių dalis iki „Naktigonės“ – visiškai be jokio rūko, net nepagalvotum, kad kažkur kitur Vilniuje su oru galėtų būti kas nors ne taip… Užtat čia „išgelbėjam“ ežį ;)

OK, Björk praėjo, dabar artimiausi planai – John Mayall, Obituary ir Andrea Bocelli (geras derinukas, ar ne?;)). Gal ką praleidau?..

 
3 Comments

Posted by on 2008 liepos 15 in Klausyti

 

Tags: , ,

3 responses to “Björk prišaukė rūką

  1. DNR

    2008 liepos 16 at 12:40

    Che che, abu buvome, bet nesusitikom. Aš irgi, beje, savo nuomonę apie šį koncertą aprašiau, tik be tokių gražių nuotraukų. Rūkas išties pasakiškas buvo, taip pat ir naktį. Aš beje prieš koncertą kaip tik susigalvojau mieste pasivaikščioti, kai ant tos liūties papuoliau. Beje, „Obituary“ koncerte tai jau gal susitiksime greičiausiai :)

     
  2. adis

    2008 liepos 16 at 13:14

    Su daug kuo nesusitikau, kas pasirodo, buvo koncerte. Keista, tiesą sakant, anksčiau kažkaip taip to nebūdavo – kad ir kokia minia, beveik visus pažįstamus koncerte „sužvejodavom“.

    Senstam?..

     
  3. Laura

    2008 liepos 16 at 16:04

    Nu va, o rašai, kad žmonių mažai buvo :)

     
 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos