RSS

Alkoakivarai?

31 May

Šeštadienis, 9 valanda ryto. Adis ropščiasi iš lovos ir traukia į parduotuvę – laikraščio ir šiaip, ko nors savęs pradžiuginimui – ledų, dar kokios smulkmės.

Praeina pro besibučiuojančius bomžus (ne, viskas OK, jie – skirtingų lyčių, bet vaizdas vis tiek įdomus), kažkokį giroskopiškai linguojantį ~20metį, sustojusį viduryje šaligatvio.

Užeina į parduotuvę. Be pardavėjos ir Adžio, parduotuvėje dar trys žmonės, galų gale išsirikiuojantys į eilę. Seniukas, perkantis pieno, batono ir „tą mažyliukę lietuviškos„. Visai solidžiai ir sportiškai atrodantis ~40metis, perkantis cigarečių, keletą šokoladinių sūrelių ir… plastikinį butelaitį spirituoto vyno. Kraupiai pasidažiusi ~50metė, perkanti pjaustytą sūrį, bandelę su cinamonu ir… „duokit prašau trejas devynerias, ne ne, tas didesnes„.

Primenu, čia pirkiniai sąlyginai ankstų šeštadienio rytą.

Taip ir susimąstai – gal rimtai visi tie populistiniai rėkalojimai apie į alkoholizmo liūną grimztančią Lietuvą turi pagrindą?

P.S. Hm, o ką gi perka Adis? Laikraštį, kažkokį lenkišką keksą su uogiene, obuolių sulčių, raudonųjų grepfruktų sulčių ir… butelį pilsnerio :)

 
5 Comments

Posted by on 2008 gegužės 31 in Taaaip...

 

5 responses to “Alkoakivarai?

  1. nejaugi

    2008 birželio 1 at 20:08

    Turi pagrindą, tikrai turi.

     
  2. Mantas

    2008 birželio 1 at 22:34

    Paskutinis sakinys – geriausia straipsnio vinis :))

     
  3. jago

    2008 birželio 2 at 10:48

    Šį savaitgalį plaukiant baidarėmis visi galvojo kad mes su RTFB juokaujam sakydami kad negeriam. Paskui buvo apakę kai paaiškėjo kad taip iš tikrųjų yra…

     
  4. adis

    2008 birželio 2 at 12:06

    RTFB IRGI???

     
  5. plentas

    2008 birželio 2 at 17:58

    mdaa… o aš prisidedu dar vieną savaitę papildomai, kadangi per šio savaitgalio bandomąjį Misija Sibiras žygį (tiksliau – po žygio) tiesiog negalėjau nenueit su naujais pažįstamais pokštelt :)

     
 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos