RSS

Top 10 Video

03 Apr

Top 10 videoklipų

Manoakys siūlo paleisti naują bangą per blogus – videoklipų TOP 10… na, nesinori sakyti – rinkimus, tad tegul bus „deklaravimus“ :) Nelabai aišku, kokiais kriterijais reiktų rinktis – ar kiek objektyviau, ar tiesiog pyškinti asmeninius favoritus, tad pasielgsiu kompromisiškai – šiame sąraše nėra nė vieno klipo vien dėl to, kad „jis man tiesiog patinka“ – pasistengiau parinkti tokius, kurie turi ir dar kažkokią mano įsivaizduojamą vertę – ar savalaikį originalumą, ar gerą dermę tarp paties gabalo ir vizualinės interpretacijos (ar kaip tik – jos nebuvimą).

Žiūrim, kas išėjo.

Bruce Dickinson - Tears of the Dragon 1. Bruce Dickinson – Tears of the Dragon. Prisipažinsiu, daug lemia, kad ir gabalas mėgstamas. Bet visgi ir video vežantis. Šiaip, dauguma Briuso klipų šyzovi ir simbolistiniai, bet šitas ko gero… poetiškiausias?.. avantgardiškiausias? Na, ar bent jau daugiausiai visko prikištas, paliekantis daugiausia vietos tavo paties impovizacijoms?

AC/DC - Thunderstruck 2. AC/DC – Thunderstruck. Du kabinantys dalykai – tikrai išradingos kamerų pozicijos (kamera ant drumsticko? WTF? m/) ir… įspūdinga salė, su „stelažais“ klausytojams. Tik įdomu, kaip jie iš ten neiškrenta? Ar čia aš liguistai gretinu su situacija Lietuvoje, kur kas ketvirtas koncerto lankytojas – girtas, todėl juos reikia laikyti bent jau už iki krūtinės siekiančios tvorelės? Nors… per Sepulturą Forum Palace lyg ir niekas nenusivertė?

PAIN - Shut Your Mouth 3. PAIN – Shut Your Mouth. Pats gabalas smagus, bet ir klipas humoristinis, ir dar skandinaviško biudžeto. Nors šiaip net ir visai rimtas, jei rimtai pažiūrėjus. Tiesa, man didžiausias bajeris tame, kad klipo idėja – ne paties Peterio Tägtgreno, kaip jis prisipažino per intervą Vilniuje. O žinant jo pomėgį ateiviams… na, geras bajeris :) Rekomenduoju pažiūrėti net nežinantiems, kas yra PAIN. Ir… būtinai ištverti iki galo… :D

Jesus Christ Superstar - Superstar 4. Andrew Lloyd Webber – Superstar. Sunku pasakyti, kuo tiksliai mane šitas klipas veža. Labai daug duoda pati daina, ypač jos tekstai (could Mohammed move a mountain, or was that just PR?.. ;), bet ir vaizdas kažką tokio turi. Kontrastas tarp šventiškai balto, atsinaujinusio Judo ir klaikokai atrodančių „padpevalkų„… Tokia kažkuo šventiška disco atmosfera.

Iron Maiden - Holy Smoke 5. Iron Maiden – Holy Smoke. Puikus pavyzdys, kaip su minimaliu biudžetu padaryti tikrai linksmą videoklipą. Tiesa, nežinantiems Maidenų, vaizdas turbūt nieko nesakys, tik „šiaip visokie diedai kvailioja„. Beje, gabalas visiškai nesisieja su gabalo tematika – na nebent tie epizodiškai siurrealistiški kunigėliai, bet jie ten truputį ne į temą. O tas bičas su įspūdingom kelnėm – ne kas kitas, kaip pačių Maidenų (ir Deep Purple, beje) vadybininkas Martin Birch.

Sepultura - Roots Bloody Roots 6. Sepultura – Roots Bloody Roots. Khultinis gabalas, originalus ir klipas. Kiek prieš tai matėt brazilų, šokančių urban-tribal šokius pagal death metal? ;) Bet viskas labai organiškai dera – juk ir gabalas būtent apie tai. Gražūs akrobatiniai šuoliai, pietųamerikoindėniškas grimas, ne vien tamsios spalvos. Cool.

Queen - Princes of the Universe 7. Queen – Princes of the Universe. Sakyčiau, idealus klipas gąsdinti devintojo dešimtmečio bobutes, demonstruojant, koks tas rokas agresyvus, triukšmingas ir šėtoniškas. Atsimenu, pamatęs šitą klipą ir būdamas kokių aštuonerių, sakiau – na jau ne, tokios baisios muzikos aš NIEKADA neklausysiu… Ar reikia pridurti, kad po ketverių metų Queen tapo mano mėgstamiausia grupe? O dar po trejų metų pats pradėjau groti roko grupėje? :DDD Niekada nesakyk „niekada“, tskant…

Whitesnake - The Deeper the Love 8. Whitesnake – The Deeper the Love. OK, OK, klipas, kuris turbūt labiau turėtų patikti rokuojančioms paauglėms. Puriaplaukiai liekni krasavčikai, romantiška daina, etc etc. Bet mane kabina kiek kitas dalykas. Dekoracijos. Gitaros užpjovimas ant laiptų prie fortepijono. Vonia stačioje plokštumoje nuo lyrinio herojaus. Kaip tiems laikams, sakyčiau, išradinga. Na ir… na taip, simpatiška ta Tawny Kitaen nors iš tiesų ir kalė… :D A, na ir taip, jaunas Vai’us :)

Aerosmith - Livin' on the Edge 9. Aerosmith – Livin’ on the Edge. Dar vienas klipas, palikęs didelį įspūdį ankstyvoje paauglystėje. Savaime suprantama, tada dar nieko nežinojau apie filmavimą prieš blue screen ir pan., tad nuoširdžiai maniau, kad Perry tikrai taip šaltai nulipa nuo bėgių prieš pat traukinį. Laikiau jį labai kietu, drąsiu biču :) Na bet ir likusi klipo dalis – nebloga. Yra šyzovumo, bet ir dera su tematika. Tiesa, ilgai svarsčiau, ar į topą dėti „Livin’ on the Edge„, ar vis tik „“ (VR ir roko muzika? Du mėgstami dalykai viename? m/), bet visgi gitaros vs traukiniai laimėjo :D Nors antrasis irgi tikrai vertas dėmesio.

A-ha - Take on Me 10. A-ha – Take on Me. Cha? Nesitikėjot? O be reikalo. Ir klasika (taip popso, o ką? Tais laikais ir popsas geresnis būdavo.. :D), ir klipas smagus, ir kaip tiems laikams, originalus :) Kas dar taip pavarydavo tais laikais (video prasme). Sakysite, Dire Straits’ų su „ in Arms„? ne, ne visai tai – ten visas klipas pieštinis.

Štai ir pabaiga. Žiūriu, išėjo topas „90% of rock“. What a suprize… Ir… 90% visų klipų – praeito šimtmečio kūriniai, vienintelis PAIN – šio amžiaus, bet ir tas šešerių metų senumo. Kaip tai pakomentuoti?..

 
6 Comments

Posted by on 2008 balandžio 3 in Klausyti

 

Tags: , , ,

6 responses to “Top 10 Video

  1. pankutis

    2008 balandžio 4 at 9:52

    Kaip kaip pakomentuoti… Senas krienas oldskūlinis mytalystas, tau 20 metų anksčiau gimt reikėjo, kai žolė žalesnė buvo, o ir rokenrolas buvo viršūnėj, ne kokios ten yvos :P

     
  2. Adis

    2008 balandžio 4 at 13:08

    Ė, ne… Tais laikais nebuvo normalių PC o dar baisiau – kompiuterinių žaidimų… Nejamam.

    O jei rimtai – ne, nemanau, kad dėl oldschoolinių pažiūrų (bent jau savęs nelaikau tokiu :). Dabar taip išmąsčiau, kad ko gero dėl to, kad labiausiai mėgstu vertinti iš atstumo, t.y. iš laiko pozicijų. Laikas – geras filtras. Atfiltruoja visokį šlamštą, mažiau darbo pačiam belieka :)

    Manau, po 20 metų taip pat maloniai ką nors brūkštelsiu ir apie XXI a I deš. muziką :)

     
  3. bigj

    2008 balandžio 4 at 14:14

    man pirmas numeris visada asocijuojasi su Bruce koncertu Vilniuje (Skaivi, kaip ten jie PAVARĖ ir koks TUSAS ten vyko! gaila, kad sirgai…). Įpusėjus koncertui, prieš Tears of Dragon išnešė akustinę gitarą, o Bruce nusprendė pristatyti bandą…
    „hello everyone, probably you haven’t seen one, but this is accoustic guitar… it is made…“

     
  4. Adis

    2008 balandžio 4 at 14:18

    Yeah, koncertas buvo nerealus (čia be Skaivio nervinimo, jis vis tiek čia nesilanko, vakar klausiau :). Man labiausiai užstrigo minimalistinis apšvietimas ir… „WHAT IDIOT TURNED THE LIGHTS ON?..“

     
  5. DNR

    2008 balandžio 6 at 19:15

    Ačiū, Adi, už idėją. Mėgstamiausių video klipų TOP10 paskelbiau ir savo puslapyje.

     
  6. Adis

    2008 balandžio 7 at 10:56

    Na, idėja ne mano :)

     
 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos