RSS

1 LVL tėtis

01 Aug

Vaikis auga teisingas. Mėgstamiausi žaislai – mano ir Naz smartfonai, taip pat – kompų klaviatūros. Čia testuoja NK testams paimtą fotoaparatą „Sony DSC-TX20“

Aha, aš čia apie savo pirmuosius metus tėvo vaidmenyje ir su tuo susijusius įspūdžius.

Metų atskaita prasidėjo ko gero pačia įtempčiausia, bet kartu ir įdomiausia ligšiolinio gyvenimo diena. 11:47 (daktaras gimdymo palatoje visiems liepė oficialiai užrašyti laiką, kokį pasakys ką tik iškeptas tėvukas, tai parodymus nuėmiau nuo senutės darbinės „Nokios 5200“), ir pasaulio centras slystelėjo į naują vietą.

Kas įdomiausia, viską iki to momento kuo ryškiausiai prisimenu, kaip ir dar porą valandų po to, o vėliau – migla :) Beveik savaitės trukmės migla. Pavyzdžiui, niekaip negaliu prisiminti, iš kur dariau šį įrašą – iš nuosavų namų, ar iš gimdomųjų…

Atsimenu tik, kad buvo lygiai taip pat karšta, ir dar kad reikėjo Giriui kutenti padus, kad jis ne miegotų, o valgytų. Nes tikslas buvo priaugti ar ne 5 gramus per dieną, kad jau galima būtų saugiai išsirašyti.

O toliau viskas buvo tik įdomiau ir įdomiau. Dabar, kai pagalvoji, kai mažius tiesiog gulėjo kaip vabaliūkštis ir vien rankeles bei kojeles krutino – kas čia įdomaus? Ypač kai palygini su dabartimi, kai pabundi nuo pusryčių į lovą (bandymo man miegančiam sukišti į burną apelsiną. Nieko nepasakysi, geras vaikis – ką turi, tuo ir dalinasi). Bet vis tiek įdomu buvo, ir stipriai.

Nors kiek galiu vertinti iš dabartinės perspektyvos, įdomiausia dalis prasidėjo nuo nepilno penkto mėnesio, kai bičas apsisprendė, kad užteks gulėti, ir reikia sėdėti. Nuo čia buvo įjungtas penktas bėgis ir nuo to karto greitis autostradoje tik didėja.

Pastebėjom tokį dalyką: didžiausi progreso šuoliai vyksta apie tą mėnesio dieną, kurią gimė. Plius minus 5 dienos, ir dažniau minus, nei plius. Pirmieji savarankiški atsisėdimai, pirmieji žingsniai ir visa kita pirma.

Didesnio stažo tėvams jau žinoma, bet man nemažą nuostabą vis dar kelia tai, kad vaikis, nors dar ir nekalba logiškais žodžiais, tiek daug supranta. Supranta net humorą. Ir net bando būti prie chebros. Buvo čia atvejis – lankėsi keli draugai, tai galiausiai su Yvl nusėdom prie kompo, kad pasidalinti, ką naujo ir įdomaus atradom iš muzikos fronto. Klausėm, graibstėm vienas kitam iš rankų klaviatūrą ir pelę, šūkčiodami „o va žiūrėk!..“, o Girius stebėjo, stebėjo, tada nubildėjo į savo kambarį ir atsinešė žaislą su „100+ tunes in it“ ir įjungė. „O va ką aš dabar klausau!“

Veža!Tėvystė veža. Sunkiai įsivaizdavau, kad taip kada sakysiu, bet – tikrai. Iki praeitų metų rugpjūčio pirmosios vaikams buvau abejingas – nei bijojau jų, kaip kai kam būna, nei išskysdavau pamatęs mažą apsiseilėjusį padarą, kuris kitiems kažkaip sugeba atrodyti mielas.
O dabar viskas truputį kitaip. Atsirado naujas kampas, kuriuo galima žiūrėti į tuos akivaizdžiai kažką prasmingo, tik kitiems nesuprantamo veblenančius, kaip Godzilla vaikštančius ir tikrai savarankiškus padarus, kurie anksčiau ar vėliau kažkokiu būdu taps tolimesne mūsų versija.

Laukiu nesulaukiu, kada Girius perpras mūsų kalbos sistemą ir pasiryš į ją persijungti. Nes oho kiek kalbos laukia :)

Ir kasdien darosi vis įdomiau ir įdomiau.

 
9 Comments

Posted by on 2012 rugpjūčio 1 in Taaaip...

 

Tags: , ,

9 responses to “1 LVL tėtis

  1. Laura

    2012 rugpjūčio 1 at 13:39

    Labai teisingas tėtis esi :)

     
    • Adis

      2012 rugpjūčio 5 at 18:24

      Aš, aišku, nuo kuklumo tikrai nemirsiu, bet vis dėlto manau, kad gavau ir labai teisingą vaikį ;)

       
  2. Chemiker

    2012 rugpjūčio 1 at 13:49

    Sveikinimai ir linkėjimai :-)

     
    • Adis

      2012 rugpjūčio 5 at 18:25

      Ačiū!

       
  3. Aihara

    2012 rugpjūčio 2 at 22:07

    Sveikinimai ir linkėjimai ir iš Danijos :) tikrai įspūdinga, kaip daug vaikas išmoksta per pirmuosius gyvenimo metus.

    Nuotrauka awesome :))

     
    • Adis

      2012 rugpjūčio 5 at 18:26

      Ačiū už sveikinimus ir linkėjimus, ir keliu originalaus Carlsbergo bokalą į tamstos sveikatą! ;)

       
  4. Salomėja

    2012 rugpjūčio 28 at 21:56

    Tą vaikį net mūsų katės įvertino. Nors jų patirtis tik du vaikai, šitas pasirodė priimtinesnis :)

     
    • Adis

      2012 rugpjūčio 28 at 22:06

      Šiaip jau jis ten pas jus buvo demo versijoje.

      Negaliu sakyti, kad finalinis relyzas nuo demuškės kažkaip radikaliai skirtųsi, bet va užuominos į stable release jau buvo – kai pradėjo savavališkai managinti atvirukus ant šaldytuvo.

      Taip sakant, pirmus dešimt kartų gal tai ir atrodo mielai, bet galiausiai tenka permisijas peržiūrėt ;) Kam pati produkto versija stipriai priešinasi ;)

       
  5. Adis

    2013 sausio 25 at 22:07

    Na va, istorinės „Nokios 5200“ nebėra.

    Pats Girius švystelėjo į vonioje užmerktą savo tualetinį puodą. Blemba, į kokius ~20cm diametrą, bet vis tiek įtaikė…

     
 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos