RSS

Penktasis blynas šiemet

16 Dec

Ha!

Žinojau, kad kažką pamiršau.

O pamiršau pareklamuoti naujausiąjį NK numerį!

Taigi, kas įdomesnio?

Prisiminimai apie didžiausiąjį sporto renginį Lietuvoje. Kas per renginys? Žinoma, Europos vyrų krepšinio čempionatas. O prie ko čia NK, sakysite? O prie to, kad mes ten skaičiavome kabelių kilometražą, terabaitus ir panašius IT dalykėlius. Ir ar žinojote, kad čempionatas turėjo net ir savo erotinę svetainę? ;)

Lordas Sauronas padarė, regis, neįmanomą dalyką – palygino du nesulyginamus planšetus: itin biudžetinį, gamintą „Prestigio“, ir prabangų „Asusą“ su pridedamu klaviatūros moduliu, su papildoma batareike viduje. Ir žinote ką? Kiekvienas iš jų tikrai gali surasti pirkėją.

Dar kartą už ragų antenų čiupome išmaniąją televiziją. Šįkart – labiau pažintinis/ideologinis straipsnis, pasakojantis, kas vyksta ir kas bus toliau. O bus, panašu, mokslinė fantastika ir Barnio Stintsono buto interjero elementai, t.y. telikas kaip viena iš sienų, ir joje galima bus pasiekti visą namų kompiuterių ūkį. O dar įsivaizduokime „Kinect“ prijungimą prie viso šito reikalo…

Vėl neišvengėme 3D temos.Šįkart – telefonijoje: pristatome aparatą „LG Optimus 3D“. Tarp kitko, kokią savaitėlę čiupinėjau pats, tikrai patiko. Neturėčiau išmaniojo ir turėčiau daugiau pinigų – gal net pirkčiau: visgi smagus žaislas tos trys dimensijos, ypač, kai joms nereikia jokių papildomų akinių (aha, 3D telefone kuo puikiausiai įžvelgiamas plika akimi). Be to, fotografuoja ir filmuoja 3D formatu. Tik pamatyti rezultatams kompe ar kitur, žinoma, akinių jau reikia…

Įdomiausias numerio straipsnis, bent jau mano vertinimu – Steve’o Jobso istorija. Boooooring, sakysite? Gal ir būtų boring, bet… paskambinau Rokiškiui ir pasakiau: klausyk, parašyk apie Jobsą taip, kad net man, apple-skeptikui patiktų/ Ir parašė. Ir patiko… Ir nė neabejoju, kad patiks ir obuolio fanams, nors jų dievukas ten ir gerokai patraukiamas per dantį ;) Nes galutinė išvada, kad ir ką sakytum, teisinga: Jobsas buvo tikrai neeilinis žmogus, ir be jo šiuolaikinė kompiuterija nebūtų buvusi tokia, kokia yra dabar. Hau!

Mėgstu daryti intervus. Nes vis pavyksta užsirauti ant išties fantastiškų žmonių, su kuriais šiaip jau nesusidurčiau. Kada nors apie tai reikės atskiro įrašo, bet dabar – apie Olegą Lapiną.
Klausiu: o kaip reikia saugoti vaikus nuo pornuškės internete? O jis – tai kad nereikia saugoti. Aš – mirkt mirkt, o jis: normaliam, sveikam vaikui pornografija nerūpi. Saugoti reikia suaugusius ar tokiais tampančius.
Na ir pasakyk, kad neteisus… ;)

Geimai (o kaip be jų???). Šįkart – vėl Sauronas, ir vėl sporto tema. Retrospektyva ir esamos situacijos apžvalga. Ech, skaičiau ir prisiminiau antrąjį „Need for Speed II“ (1997) su ašara akyse… Kurio Sauronas kažkodėl nepaminėjo, berods…

Na ir pabaigai – konkursas. Kūrybinis. Ir dar – jo dėka galite prisidėti prie kompiuterinės lietuvių kalbos tobulinimo, taip sakant – ir miškas gimtoji kalba tau padėkos!

Ir žinoma, tai ne viskas, ką rasite šiame numeryje. Malonaus ir – svarbiausia – naudingo skaitymo!

P.S. Kalėdos – stebuklų metas. Ir atrodo, bent jau vienas stebuklas tikrai nutiks – artimiausias NK numeris turbūt, (tfu tfu tfu) pasirodys dar šiais metais! O jame – dar vienas įdomus intervas. Su internetuose jau nuskambėjusia ir iš tiesų – vėl – fantastiška asmenybe!

 
Komentarai įrašui Penktasis blynas šiemet yra išjungti

Posted by on 2011 gruodžio 16 in Skaityti, Taaaip...

 

Tags:

Comments are closed.

 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos