RSS

Geležiniai koveriai

09 Feb

Vakar, knisdamasis kompaktų krūvoje, radau fantastišką dalyką – savo pirmojo HDD backupo kopiją :) Hardas buvo 1,4 GB (čia 1997-ieji ar 1998-ieji, jei ką ;), bet vertų kopijuoti duomenų buvo… ~500 MB :D

Tame tarpe – ir du pirmieji mano mp3: SoundgardenBlack Hole Sun ir AmorphisLight My Fire.

Pastarąjį sukau šiandien visą dieną. Heh, tobulai padarytas :) Tai ta proga ir gimė idėja prisiminti, kokių dar stipresnių ir smagesnių geležinių ar bent jau pasunkintų koverių esama :)

[video:youtube:4i4vYkoG8A8]
AmorphisLight my Fire (originalas – The Doors).

[video:youtube:CYjTNdiBOJ0]
Type O NegativeLight my Fire.

[video:youtube:j4oeDZMfxS0]
Type O NegativeHey Pete (originalas – sunkiai atsekamas, bet labiausiai išgarsino, žinoma, Jimi Hendrix.

[video:youtube:THfGUerw1Gg]
Six Feet UnderT.N.T. (originalas – AC/DC). Lietuvos scenoje tą patį visai smagiai yra pakartoję kauniečiai Ossastorium :)

[video:youtube:w3QniVBwzSs]
Soulfly/Sepultura, t.y. Max CavaleraSmoke on the Water (originalas – Deep Purple). Įdomus pavyzdys, kaip gabalas gali tebeturėti draivą visą vokalo partiją išrėkiant ir vienui vienintele nata :DDD

[video:youtube:vDLSlg78gFU]
Northern KingsKiss From the Rose (originalas – Seal). Išvis, kam koveriai įdomūs, gali pasiieškoti ir daugiau Northern Kings gabalų – čia specialus speed/power vokalistų grietinėlės (Nightwish, Sonata Arctica) bendraprojektas, dedikuotas kaip ir specialiai koveriams. Ir nors pats tokios muzikos nesu didis gerbėjas, turiu pripažinti, dirba chebra tikrai aukštu lygiu.

[video:youtube:Gkg88Mw5xJw]
NightwishHigh Hopes (originalas – Pink Floyd).
Niekada nepamiršiu, kaip šitą dalyką išgirdau pirmą kartą. Mystic festivalis Lenkijoje, dienos temperatūra šešėlyje +36°C, stadionas – betoninis, be jokio šešėlio, mineralinio puslitris kainuoja apie 7 5 LTL (o mes jau visus pinigus išleidę atributikai ir kitiems mechandise’ams…) Kažkeliatūkstantinė minia, ir Nightwish, laimei, į sceną užlipa jau leidžiantis saulei.
Na ir kažkur jau į antrą pasirodymo dalį Marco praneša – „Na, mes dabar išleisimą Tarją pailsėti, tai vieną gabalą sugrosime vien mes, berniukai…„.
Tai buvo stipru. Labai stipru. Bet nustebino, kad lenkai nežino tokio gabalo žodžių ;)

[video:youtube:quPliK3eAy4]
DeathPainkiller (originalas – Judas Priest).
Viena geriausių sunkiosios muzikos grupių koveriauja kitos vienos geriausių sunkiosios muzikos grupių vieno geriausių albumų vieną geriausių gabalų… Gavosi… gerrrai! :D
Ne, rimtai. Toks, mano supratimu, ir turi būti tobulas koveris – kad atpažintum ir tą grupę, kuri perdarė dainą, ir patį originalų kūrinį. Atgroti 1:1, aišku, nelengva, bet klausytojui tai retai kada įdomu. O va pakeisti, kad ir tavo braižas būtų, ir originalus draivas nedingtų – čia jau nemenkų kompozicinių ir techninių sugebėjimų reikia.

[video:youtube:-z6vohx_on4]
Blind GuardianTo France (originalas – Mike Oldfield).
Mano vertinimu, vienas pavyzdžių, kai koveris patį kūrinį perkelia į kitą, visiškai naują erdvę.

[video:youtube:ZHVMUZ7hHRo]
MetallicaTuesdays Gone (originalas – Lynyrd Skynyrd).
Nesu didelis Metallica fanas, ypač – vėlyvosios, pradedant juoduoju albumu. Bet va „Garage Inc.“ – visai smagus diskas. O kalbant apie „antradienį„, tai dar ir pakankama bliuzo dozė išlaikyta ;)

[video:youtube:_d7-2wooB9g]
Children of BodomOops!… I Did It Again (originalas – Britney Spears).
Dar viena gauja, kurios nemėgstu. Bet kuri padarė tiesiog vykusią ir profesionalią parodiją :D Pagarba m/

[video:youtube:IiESgYr35gA]
Van CantoKings of Metal (originalas – Manowar).
Jei jau pradėjom apie anekdotus… ;) Na, gal čia ir ne visai anekdotas, bet bent jau man skamba neblogai :) Šiaip kas matė šitą chebrą gyvai, sako, kad nuobodūs. Tikiu.

[video:youtube:-3Ki2DJfhns]
KoЯnAnother Brick in the Wall (originalas – Pink Floyd).
Pasirodo, kartais net ir nou metal gali pavaryti atsakančiai ;)

[video:youtube:x4ciADrCrTY]
Cradle of FilthHallowed be Thy Name (originalas – Iron Maiden).
Panašiai, kaip tas Death ir Judas Priest atvejis. Ir aišku, kas groja, ir aišku, ką groją, ir draivo yra.

[video:youtube:3twRkEBvnfI]
PanteraCat Scratch Fever (originalas – Ted Nugent).
Praktiškai klasika :D

[video:youtube:VG1e8SAWyMw]
Zakk WyldeHeart of Gold (originalas – Neil Young).
Turbūt todėl, kad esu nemažas ankstyvesnės Zakko kūrybos fanas, man šita versija skamba gerokai stipriau, nei kiek virkaujanti Neilo versija. Nors nuvertinti Neilo irgi negalima.

[video:youtube:51WRI3VzkZI]
ApocalypticaRefuse/Resist (originalas – Sepultura).
Įdomus dalykas – Apocalyptica’os galiu klausytis tik tada, kai jie groja koverius. Ir atsiprašau dėl video kokybės, bet nebegaliu į juos žiūrėti, kai ten dabar ant scenos plaikstosi krasavščikas Perttu Kivilaakso. O šitas vaizdas kažkiek primena tai, kas buvo paskutiniame mano lankytame Apocalyptica’os koncerte Sportrūmyje, kur jie apšildė Motörhead. Tas antrasis jų vizitas Lietuvoje jau gerokai nusileido pirmajam 1999-aisiais, bet daugmaž viską atpirko vienui vieninteliu gabalu – kad ir kaip banaliai nuskambėtų, Nothing Else Matters. Tiesiog kai atsigręži ir matai kaip beveik visos vietos tame Sportrūmio skliaute nušvinta žiebtuvėlių liepsnelėmis… Niekada ir niekur daugiau nemačiau tokio vaizdo, jei atvirai.

Čia beveik sąmoningai neminėjau tokių, kaip Marilyn MansonBeautiful People (orig. Eurythmics) ar Guns n’ RosesKnocking on the Heaven’s Door (orig. Bob Dylan)

OK, dabar jūsų eilė.

 
4 Comments

Posted by on 2011 vasario 9 in Klausyti

 

4 responses to “Geležiniai koveriai

  1. Vidmantas

    2011 vasario 9 at 17:33

    Tikrai neblogų parinkai! Smagesnius netgi galima pasikepti į kokį CD ir mašinoj klausyt – gerai eitų :-)

     
  2. Shw

    2011 vasario 9 at 17:55

    Beseech – Gimme Gimme. Labai į temą :)

     
  3. Chemiker

    2011 vasario 9 at 18:57

    Brangsta su metais tas vanduo Mystic feste, iš tikrųjų turbūt apie 4-5 Lt buvo :-) Bet kai +35 ir pareikalauja mokėti tie už paprastą vandenį, atrodo baisus apiplėšimas. Ypač kai mes įeidami į vidų kokius porą litrų išpylėm, nežinodami, kas bus paskui.

    O kai Metallica groja koverius, tai man kartais atrodo, kad gadina dainas. Kai išgirdau to pačio Tuesday’s Gone originalą, tai ypač taip pasirodė.

     
  4. adis

    2011 vasario 9 at 19:54

    Dėl mineralinio – akurat!

    „Įsivaizduokite, kaip jaustumėtės 36 Celsijaus pavėsyje, kai 1,5 litro mineralinio kainuoja 15 zlotų. Galima būtų palyginti su alumi, bet šiojo nėra.“

    http://www.ferrum.lt/f/rep/105

     
 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos