RSS

Patyrimai #2: Saugumo taisyklės

14 Jan

Klausimas vieno tokio statybinių medžiagų, buities reikmenų ir technikos prekybos tinklo apsauginiui:
– Laba diena, ar čia pas jus prekiaujama iki pusės nugertais Coca-Cola buteliukais, ne itin gerai išplautais puodeliais ir gerą trejetą metų naudota fototechnika?
-?!
– Taip suprantu, kad ne? Tada, jei jūs nieko prieš, aš nepaliksiu kuprinės saugojimo kameroje. Nes ten parašyta, kad už paliktus daiktus neatsakote.
Tik sumirksėjo ir praleido.

P.S. Ne, ne aš čia su tam tikru statybinių medžiagų, buities reikmenų ir technikos prekybos tinklu ir jo idiotiška bei antiįstatymiška kuprinių tikrinimu prie kasos politika kovoju. Kolega. Bet jaučiu, ir man reikės netrukus eit į frontą…

 
13 Comments

Posted by on 2010 sausio 14 in Taaaip...

 

Tags:

13 responses to “Patyrimai #2: Saugumo taisyklės

  1. jago

    2010 sausio 14 at 13:33

    Oi kaip aš to tinklo nemėgstu. Kuprinėje laptopas, fotoaparatas, už paliktus neatsako, prie kasos kaip vagį krato. Toks jausmas kad vonią paslėpęs pranešti bandau.

     
  2. adis

    2010 sausio 14 at 13:35

    Pats dar nebandžiau, bet kitas kolega pasakojo, kad kai skambini ten administracijai ir klausi, kodėl čia taip, iškart meta ragelį.
    Reikės išbandyti ;)

     
  3. Vidmantas

    2010 sausio 14 at 13:48

    Nelabai supratau prie ko čia iki pusės nugerta cola ir daiktų saugojimas :-)

     
  4. pui

    2010 sausio 14 at 14:45

    Istorija linksma, bet…
    Visgi tokia politika iš niekur neatsiranda. Galbūt ten yra ženklus skaičius klientūros, kurie su mielu noru išsineštų varžtelių, akumuliatorių ir etc., tad įvesta atitinkama politika. O apsaugininkas ar kasininkė juk ne prie ko – jie tik vykdo aukščiau priimtus sprendimus ir balso juos kritikuoti neturi.

     
  5. adis

    2010 sausio 14 at 15:51

    Norėčiau aš pamatyti, kaip kas po skvernu tempia akumuliatorių… Turėtų tikrai įdomiai atrodyti :DDDD
    O dėl apsaugininkų & kasininkų – bent jau užsienyje pelnu besirūpinančios parduotuvės personalas, nuolat susiduriantis su klientais, t.y. apsauginiai, kasininkai, salės darbuotojai, pakuotojai (na, tie, kurie padeda susidėti pirkinius į krepšelius, Lietuvoje tokių nėra) yra tarpininkas tarp kliento ir administracijos. Yra kompanijų, kuriuose nustatyto termino pabaigoje tokie darbuotojai turi ruošti tam tikras ataskaitas, apie ką ir kaip atsiliepė klientas.
    Aišku, pas mus iki to dar toli…

    Nors kai paprašiau kasininkės duoti administracijos telefono numerį, pažadėdamas paklausti, kodėl čia minėtojo prekybos centro nuostatai kertasi su LR įstatymus, tai kasininkė labai apsidžiaugė. Neatsimenu visos litanijos, bet esmė buvo „gerai, kad kas nors apie tai praneštų, gal baigtųsi tos kvailystės.“

     
  6. Blondie

    2010 sausio 14 at 18:08

    Man atrodo pagal įstatymą asmeninių daiktų patikra gali atlikti tik policijos pareigūnas. Apsauginis gali tik tave sulaikyti jei įtaria, kad tu kaži ką pavogei, ir tai tave sulaikyti jis gali tik išėjus pro duris(ne pro kasą, bet pro duris). Taip kad galima apsaugini drąsiai siūsit velniop. Manau žinau apie kokį prekybos centrą šneki, ir aš ten net tuščios kuprinės nepalieku saugojimo kameroje.

     
  7. adis

    2010 sausio 14 at 18:19

    > Man atrodo pagal įstatymą asmeninių daiktų patikra gali atlikti tik policijos pareigūnas.

    Tikrai taip. Yra ten visokių išlygų su VALSTYBINĖMIS jėgos struktūromis, bet anyway, privačios apsaugos kompanijos joms tikrai nepriklauso.

    Beje, kiek teko girdėti „rezistencinių“ atvejų, tai policija taip nė karto ir nebuvo iškviesta. Tiesiog gaišinamas pirkėjo laikas, ir tiek.

    Dėl to nuspėjamajame prekybos centre ir stengiuosi lankytis kiek įmanoma rečiau.

     
  8. Dali.us

    2010 sausio 14 at 22:30

    Jei čia apie senukus, tai pas juose neseniai nusipirkau maišeli vinių. Visos buvo lenktos.

    O dėl akumuliatoriu… tai aš seniau kuprinėje jų visą sauja nešiodavaus: AA fotikui, AAA mp3 grotuvui.

    Dėl užsienio prekybos centrų.. karta vokietijoj Cosmos parduotuvėj man prieš įeinant paprašė parodyti ka turiu kuprinėje ir norėjo surašyti daigtus :) Nusijukiau. apsisukau. išėjau.

     
  9. Eugenijus

    2010 sausio 14 at 23:48

    OMG :D Kur cia tokios lagerines taisykles?

     
  10. Jonas

    2010 sausio 15 at 1:23

    O kodėl iš karto nerašai, kad čia apie Senukus kalbi? :)

     
  11. Sol

    2010 sausio 15 at 9:09

    Jei apsauga nekviečia policijos – iškvieskite patys, nes apsauga bando neteisėtai apriboti jūsų laisvę (esant įtarimui dėl vagystės privalo iškviesti policiją). Užfiksavus faktą galit kreiptis į teismą privataus kaltinimo tvarka ir reikalauti atlyginti patirtą moralinę žalą (jus apvagino viešai matant daugeliui žmonių, jūsų reputaciją pažemino ir t.t.) – daug negausit, bet apie 1000 Lt realu.

     
  12. zaulia

    2010 sausio 15 at 20:40

    o vienok, prisiminiau, kaip Paryžiuje itin paprastai išspręsta ši problema.

    Plastikinės juostelės tvirtinimui, žinote tokias? Tai štai, „užrakina“ jūsų užtrauktuką tašės-kuprinės-rankinuko, ir viskas.
    Po to, tiesa, graudžiai prašydavau kasininkės, kad atkirptų, nu nes piniginė tai viduje;)

     
  13. Andrius (nejau.net)

    2010 sausio 16 at 20:41

    Svarbu turėti naglą snukį. Tada pro visur praeisi.

    Aš iš pradžių labai sąžiningai rodydavau, rašydavo lapelius ką turi kuprinėje. Po kelių kartų, užkniso. Tai laužėsi, laužėsi, bet praleisdavo. Dabar vaikštau su tokiu pačiu turiniu, bet krepšyje ir netikrina.

    Kažką buvo sugalvojęs ir vienas maisto ir kitų prekių tinklas. Labai greitai pasibaigė ta „akcija“.

     
 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos