RSS

… kaip velnias kryžiaus!!!

23 Jul

Sąlyginai ankstyvas rytas. Užsimiegojęs Adis įlipa į troleibusą, flegmatiškai pasižymi vienkartinį bilietą ir įsiremia į turėklų bei lango kampą — palaimingai snausti, kol nuvažiuos iki objekto. Pavažiuoja dvi—tris stoteles, ir čia…

Į troleibusą Išdidžiai Įsiveržia Kontrolieriai. Taip, priešais troleibusą stūkso Kruvinasis (OK, OK, tiesiog Raudonasis) Mikriukas, o kontrolieriai – na, tokie tipiški gariūniniai bičiukai: skusti, susikūprinę, dirbtinės odos kožankėm ir styliovom džinsūrom, pas kelis ir cepūros atitinkamos yra. Žodžiu, viskas kaip turi būti.

Ir pasisek tu jiems taip — tiesiai prieš duris ramstosi kažkoks volosatas! Nu rimtai, a girdž, toks visas lochas, volosatas, ir dar ačkarykas, j**tv***mat!
Tiesiog matosi, kaip nušvinta jų veidai.

Ignoruodami kitus keleivius, porelė tiesiog nosimis įsibeda į mane. Flegmatiškai išsitraukiu pažymėtą bilietą, ištiesiu teisėtiesiems tikrintojams.

Avo, b*e. Turi talončiką, nu n***ui.

Matosi, kaip į plikas galvas šauna auksinė mintis: o gal talončikasfalšyvas? Prasideda nuodugni apžiūra. Vienas bičiukas išsitraukia popiergalį, atkomposteruoja, kraipo vienaip, kraipo kitaip, lygina su mano talončiku… Parodo kolegai. Vo b*e, beveik nesutampa, nu!

Visa tai trunka mažiausiai dvi mintues. Likę keleiviai po truputį pradeda piktintis (kas žino, gal dėl dėmesio stokos? ;), pora neapsikentusių vyresnio amžiaus matronų puola liudyti, kad aš tikrai, tikrai žymėjau — va, prie to komposterio — tik važiuojam greičiau!

Tuo tarpu aš tingiai rymau ir galvoju: na, su kiek naujienų fotoagentūrų bedirbau, niekur nemačiau jokio kadro su kontrolieriais natūralioje jų darbo aplinkoje. Neišnaudota niša, ką?

Išsitraukiu „press-card’ą„, pamojuoju tikrintojams prieš nosį, ir viena ranka traukdamasis fotoaparatą iš kuprinės, tikrai mandagiu tonu pasiteirauju:
— Sakykit, o Jūs neprieštarautumėt, jei aš Jus nufotografuočiau darbo vietoje?..

Nuo šios frazės ištarimo, iki tos akimirkos, kai Kontrolieriai palieka troleibusą — na, gal kokios trys sekundės. Kaip jau minėjau, buvau gerokai apsimiegojęs, bet galėčiau prisiekti bent ketvirčiu barzdos, kad vienas iš Kontrolierių, skusdamas į savo Kruvinąjį Mikroautobusiuką, galvą stengėsi kiek galima giliau sukišti į apykaklę…

WTF?..

 
13 Comments

Posted by on 2009 liepos 23 in Taaaip...

 

Tags:

13 responses to “… kaip velnias kryžiaus!!!

  1. puikioji

    2009 liepos 23 at 22:23

    Unreal! :D Net nesitiki skaitant. Super! Didžiuojuosi, Adomai, kad Tu niekur nepamiršti savo profesinio pašaukimo!

     
  2. Valentina

    2009 liepos 24 at 11:14

    Nerealus pasakojimas :) Skaiciau ir isisvaizdavau visus sios scenos personazus, net matydavau kaip pasikeicia ju veidu israiska nuo tokiu minciu, ateinanciu i kontrolieriu galvas. Perfect pasakyta. Bet gaila, kad kadru nera :) Vilnieciau padekotu :)

     
  3. EspressoWhite

    2009 liepos 24 at 13:47

    Ideja Pravda 1 minutes filmui :)))

     
  4. ZD

    2009 liepos 24 at 14:35

    Super! Tikrai tikrai puikus scenarijus pravdos minutei! :)

     
  5. ežiukai

    2009 liepos 25 at 0:18

    made my evening :)))

     
  6. Rimantas

    2009 liepos 25 at 16:23

    Deja, niša išnaudota, yra visas filmas apie kontrolierius: G. Beinoriūtės „Troleibusų miestas“.

     
  7. Runtintinas

    2009 liepos 25 at 17:20

    Na jei žinovas fotomenininkas pasakė kad neišnaudota, reiškias neišnaudota. Ir čia jokia Beinoriūtė neaplenks. Gaila kad pelekais nespėja laiku fotagrofuot :(

     
  8. P.

    2009 liepos 26 at 7:30

    Kontroliuerius bijoti kameras. Kameras pykst pokst ir kontrolierius sielas istraukti. Uga uga!

     
  9. Paulius

    2009 liepos 26 at 10:47

    Šaunuolis :).

     
  10. Linas Blynas

    2009 liepos 29 at 15:40

    Yra toks vengru direktoriaus Nimrod Antal meninis filmas komedija Kontroll apie kontrolierius. Siulyciau paziureti, jei kam idomu.

     
  11. Maumaz

    2009 liepos 29 at 20:07

    O filmas „Troleibusų miestas“, beje, yra labai labai geras :)

     
  12. Runtintinas

    2009 rugpjūčio 2 at 14:39

    Tai ten ir buvo naujiena su nuotraukom, visas straipsnis ir dar filmukas pridetas. Bet zinoma kad boba vyro neaplenks niekad, tai nieko nebuvo istikro.

     
  13. adis

    2009 rugpjūčio 2 at 19:24

    Runtintinai, man atrodo, tamsta perkaitai…

     
 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos