RSS

E-gitaristo džiaugmas

19 Oct

Line6 TonePort UX1

Ne, čia įrašas ne apie Guitar Hero ar panašų šlamštą. Čia įrašas apie išorinę garso plokštę Line6 TonePort UX1 – pakankamai biudžetinį variantą (90$? Anyone?..) tiems, kurie (dar?) nejaučia reikalo pirktis gitarinius kubus, efektų procesorius ir kitus, duodančius gerą garsą, bet daug vietos užimančius bei brangius daiktus, ir tiems, kurie nori patogiai įsirašinėti savo gitarizmus nuosavame kompiuteryje. Tiesa, ne vien gitarizmus. Pirmasis UX’as dar palaiko ir boso gitarą bei mikrofoną. Tiesiog – miniatiūrinė garso įrašų studijėlė namuose ar prie nešiojamo kompiuterio.

Nesu profesionalus gitaristas. Tiksliau, nesu net ir neprofesionalus gitaristas, tiesiog labai mėgstu gitaras, ir kai yra laiko bei jėgų, krapštinėjuosi su savo semi-hollw bodyHohner SE-35„. Bliuzuoju, powerchordinu ir t.t. :)

Iki šiol namuose tai dariau akustiškai – taip, yra vitualių gitaros efektų procesorių, bet su mano kompo galingumu ir ypač integruota garso plokšte – kaip tame anekdote apie doom metalą: „užbrauki akordą, padedi gitarą į lentyną ir eini pirkt alaus„. Vėlavimas visąlaik buvo tragiškas.

Šitą TonePort’ą pirmąkart pamačiau gal prieš dvejus-trejus metus, pas vieną seną draugą, profesionalų gitarsitą, džiazmeną (kas pažįsta – tiesiog Skaivį ;) Paprastos išvaizdos juoda dėžutė su dviem reguliatoriais ir keletu inputų (be iliustracijoje matomo priekio, gale yra dar du linijiniai ir vienas monitorinis inputas gale) ir trimis outputais. Su kompu jungiasi per USB, per ten ir maitinamas.

Bet mane labiausiai užkabliavo ne pati dėžutė :) Mane labiausiai užkabino softas, duodamas prie jos – softas su keletu šimtų gitaros efektų presetų ir keliolika virtualizuotų originalių stiprintuvų bei pre-ampų. Kadangi viskas eina per patį TonePort’ą, paties kompo resursai tampa antraeiliais.

Tiesa, dėl biudžetiškumo. Taip, Amazonėje šitas džaugsmas kainuoja vos 90$, bet pokštas tame, kad į Lietuvą nesiunčia >:( O pas mus, pavyzdžiui „Muzikos faktoriuje“ – kaina užkelta dvigubai – 532 LTL. Na, bet mes juk visi turime draugų, gyvenančių užsienyje, ar ne? ;)

Egzistuoja ir kitų TonePort modelių – pavyzdžiui, vieno inputo TonePort GX, skirto vien gitarai/bosui (50$) ar jau visai profiškas keturių inputų TonePort UX2 (140$), ir t.t. Visas sąrašas čia.

Šitą daiktą iš esmės pirkau dėl vieno dalyko. Kad kiekvienąkart į rankas imdamas gitarą, galėčiau sau pasakyti: „Na, ir ką šiandien bandysim groti? Misisipės deltos bliuzą su originaliu garsu? O, laisvai! Žiūrinėsimės kokius nors heavy metal rifus su 80-ųjų soundu? Jokių problemų!„. Faktas, kad po šio pirkinio jėgų ir laiko pakankint gitarą atsiranda dvigubai dažniau ;)

 
4 Comments

Posted by on 2008 spalio 19 in Taaaip...

 

Tags: ,

4 responses to “E-gitaristo džiaugmas

  1. eNyu

    2008 spalio 19 at 18:56

    Turėtų būt smagus žaislas.:)

     
  2. adis

    2008 spalio 19 at 19:03

    Kaip žaislas – tikrai taip, bet šiaip ir pakankamai patogus dalykas namudiniams/demo įrašams bei kasdienei muzikanto buičiai.

     
  3. DNR

    2008 spalio 20 at 10:13

    O, geeras. Fainas daikčiukas. Planuoju ir aš kažką panašaus įsigyti, tik aš universalesnio daikto ieškau. Na jau esu numatęs, tik dar neimu, nes kainuoja virš tūkstančio.

     
  4. cgedas

    2008 lapkričio 2 at 14:20

    Tai turbūt daiktas tiems, kurie paprasčiausiai dievina gitaros garsą. Tokiems kaip aš:)

     
 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos