RSS

AC/DC traukinys artėja prie galinės stotelės?

11 Oct

Pasakysiu šventvagystę: AC/DC paseno. Na, gal ne visi, bet bent jau dėdės Brian’o Johnson’o gerklėje, arba jei tiksliau – tai, kaip jis ją taupo, žilė tikrai jaučiasi. Ramesnis pasidarė. Nebesiplėšo taip, kaip anksčiau.

O visa kita tai gerai! Turbūt, Anguso pykčiui*, vyrai pagaliau iškepė albumą, vos vos kitokį, nei visa likusi grupės diskografijos lentynėlė :)

Kame tas naujumas? Skambesyje. Ne, AC/DC neįrašė jokio eksperimento su simfoniniu orkestru, nepasikvietė pas save Fredo Durst’o ar Dani Filth, nepradėjo groti progresyviojo roko. Tiesiog ankstesnis rokenrolas, tykšdavęs iš garsiakalbių, dabar jei ne didžiausia, tai bent apylyge dalimi tykšta tik iš dainų žodžių, o ne iš bendro skambesio. Ne ne, vis dar yra karštų gabalų – be tokių jau visiems turbūt girdėtų reklaminių hitų, kaip „Rock’n’Roll Train“ ir „War Machine„, dar labai smagiai griaudėja „Big Jack“ ar „Spoilin’ for a Fight“ ar galų gale titulinis „Black Ice“ – šitie šmotai, ačiū dievams, per varstą trenkia senaisiais geraisiais AC/DC

Kitas pokytis – australų muzikoje itin išryškėjo vienas atpalvis. Mėlynas atspalvis. Bliuzo atspalvis. Negalima sakyti, kad jo nebuvo anksčiau, tiesiog dabar kokiame trečdalyje gabalų jis tiek ryškus, kad net nustebau. Ne, čia nieko blogo nematau, kaip tik įdomiau – tik aš kažkaip buvau įpratęs prie aštresnių AC/DC. O čia – va… Cool!

Pažaisiu pranašą: Adis užsimerkia, pradeda kažką monotoniškai niurnėti po nosimi ir galų gale pareiškia:AC/DC dar laukia maksimum vienas albumas, bet ir tai – vargiai. Taip, kitąmet pamatysime juos Europoje (sklando įvairios užuominos apie Wacken Open Air ;), bet visgi čia jau legendinės grupės saulėlydis, kaip gaila bebūtų.

Adis pasipurto ir prabunda iš transo.

Manau, albumas labai skaniai sueis mašinoje, važiuojant kur nors ilgu ir nuobodžiu keliu. Aiškus ritmas, pakaitom ir draivas, ir minkštesni mėlynojo motyvai – svarbiausia, kad ne monotonija :) Aišku, reikės ilgokai pazulinti, kol diskas taps „savu“ – bent jau man „Black Ice“ tikrai ne iš tų darbų, kurie užkabina nuo pirmų (dešimties) perklausų.

[video:youtube:bX2xbqWtyJU]
_____
* Klajoja senas anekdotas. Per vieną intervą po albumo pristatymo, žurnalistas klausia Angus Young’o:
– Sakykite, per grupės gyvavimą jūs išleidote dvylika visiškai vienodų albumų. Ar jums dar neatsibodo?
Angus ne juokais įširsta:
– Dvylika visiškai vienodų albumų? Kokius niekus jūs čia šnekate, atsiprašant? Mes per savo karjerą išleidome keturiolika visiškai vienodų albumų!!!

 
3 Comments

Posted by on 2008 spalio 11 in Klausyti

 

Tags: ,

3 responses to “AC/DC traukinys artėja prie galinės stotelės?

  1. scania

    2008 spalio 11 at 13:57

    Balažin, man AC/DC mirė su Bon Skotu. Visa kita po to – tik užsitęsusi agonija.
    Nors, aišku, perklausysiu naują albumą.

     
  2. Darius

    2008 spalio 11 at 15:21

    Na taip AC/DC paseno, bet ko norėti, ne jaunyn juk visi einam ;) Kad ir kaip ten bebūtų smagu išgirsti kažką naujo ir svajoti apie sudalyvavimą koncerte ;)
    P.S. Mašinoj važiuojant ir šitas albumas veža :P

     
  3. fanas

    2008 lapkričio 23 at 22:11

    Jie dar tik pabudo iš žiemos miego :) Pirmieji šių metų koncertų koncertai gal ir atrodė ramoki, bet siūlyčiau pažiuret per youtube paskutinius, tai matytūsi didelis skirtumas. Taip kad kols atkeliaus iki europos bus ir vel gyvybingi kaip ir senasi geriais laikais

     
 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos