RSS

Gordijaus mazgas

01 Sep

Gordian Knot

Vėl įrašas apie muziką. Apie tokį savotišką projektą, kurio pamatai – metalas, sienos – džiazas, stogas – gryna instrumentalistika, o pastatą bendrai turbūt reikėtų vadinti progresyviuoju roku. Gordian Knot su Sean Malone priešakyje. Ok, ne tiek priešakyje, kiek pirmu iš kairės…

Nebeatsimenu, kaip atradau. Turbūt per tą patį Malone’ą – greičiausiai pamačiau, kaip jis groja chapman stick’u. Bet užkabino iš pirmos perklausos. Nežinau, kodėl, bet man tokiai muzikai norisi kabinti „urban jazz“ etiketę, nors pagal paprotį urban šiais laikais reiškia hiphopo intakus, ištakas ir kitus hidroelementus.

Man čia urban reikštų visiškai ką kitką – šaltumą, sterilumą, technišką tobulumą ir kažkokį nesveiką rafinuotumą. Visa gyvybė sukišta į kažkokius rėmus ir pakišta po stiklu – muziejinė ekspozicija iš kažkieno, ar tik ne Lemo, fantastinio apsakymo. Toks įvaizids kilo turbūt todėl, kad vieną šaltą, pilką, besniegį žiemos rytą ėjau į darbą, klausydamasis „Fišerio Gambito„, ir ėjau Konstitucijos prospektu. Šaltu, steriliu, tam tikra prasme beveik tobulu, bet be visiškai jokios natūralios gyvybės tuo metu. Griežtų ir aiškių, tegul ir nebūtinai taisyklingų, formų dangoraižiai, plieninės spalvos dangus ir tokios pat spalvos žemė, per kurią teka švininė upė.

Nežinau kaip kitiems, bet man „Gordijaus mazgo“ muzika yra būtent tokia. Ne tiek sukurta, kiek susintetinta. Bet tuo ir įdomi, patraukli. Atmosferiška. Ne, ne visi gabalai tokie, kaip „gambitas“ – yra ir aštresnių, ir kreivesnių, ir trankesnių. Žodžiu, pats tas, kai žvarbią dieną žygiuojant į/iš darbo reikia išvalyti galvą :)

A, kam įdomu – Sean Malone yra iš Cynic ;)

Fišerio Gambitas“ – perklausai:

[video:youtube:CSH6-CDyjMs]
 
4 Comments

Posted by on 2008 rugsėjo 1 in Klausyti

 

Tags: , ,

4 responses to “Gordijaus mazgas

  1. nonamexex

    2008 rugsėjo 16 at 11:29

    Pradėjęs skaityti, tikėjausi kažko panašaus i Panzerballet, kuriuos gyvai teko šiemet pamatyti. Sutikčiau, jog esama jazz’o, bet metalo visiškai nejutau. Gal todėl, jog tik vieną gabalą nuklausiau. Jei patiko tokia muzika, gal patiktu ir kokis Erik Truffaz, keliaujant darban?

     
  2. Chemiker

    2008 rugsėjo 16 at 13:13

    Šitas įrašas ir klipas užkabino, paklausiau truputį. Tik metalo ten neradau, o roko irgi negausiai… Bet grupę užskaitom, gal galima rekomendacijų apie dar ką nors panašaus?

     
  3. adis

    2008 rugsėjo 16 at 13:19

    Na roko ir metalo ten tikrai nėra labai daug, bet visgi kartais drioksteli fūzais. Čia kalbu bendrai apie abu albumus.

    Kažkas panašaus būtų solinis Malone’o darbas „Cortland“, tik ten gal dar švelniau.

    Šiaip kažkas į tą pusę būtų visokie post-rockai, pvz. Eaten by Tigers.

    O už Truffaz rekomendaciją ačiū, pabandysiu.

     
  4. Chemiker

    2008 rugsėjo 16 at 15:56

    Sean Malone Cortland suvartotas kartu su Gordian Knot. Į kitas rekomendacijas prie progos irgi reikės užmesti akį.

     
 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos