RSS

Iš danų žemės (paskutinioji dalis)

21 Aug

Panašiai ir su viešojo transporto bilietais. Važinėjom kas dieną po kelis kartus – jokios kontrolės, nieko. Tiesa, gal čia jie pasitiki savo gana įspūdingomis baudomis: už važiavimą be bilieto – 600 DKK (277 LTL), bet vis tiek neįprasta. Ir šiaip, vietoje gyvenantys draugai pasakojo, kad jei ir pagaus tave su neteisingai pažymėtu bilietu (o žymėjimo sistema pas juos tikrai ne iš lengvųjų turistams), tai arba pasiūlys čia pat primokėti skirtumą, arba padaryti tai išlipus tau jau patogioje stotelėje, o ne pasielgs kontrolierių iš raudonojo autobusiuko stiliumi. Autobuso vairuotojas, stebėjęs, kaip mums niekaip nesiseka pažymėti tinkamo „clipų“ kiekio biliete, tiesiog pamosavo ranka ir suniurnėjo kažką panašaus į „OK, I saw you trying now move on!

Taip, visi kalba angliškai. Bent jau toks susidarė įspūdis. Kažkoks vidutinio amžiaus geležinkelio tarnautojas, į kurį kreipėmės pagalbos dėl traukinių maršrutų, netyčia išsprūdus klausimui „do you speak english?“ su atlaidžia šypsena, kaip visiškai durnam turistui, maloniai atsakė, kad taip, jis kalba, kad taip, čia tie bėgia iir kad į tą pačią pusę galiam nuvažiuoti keliomis minutėmis greičiau, pereinant va į tą liniją.

Žodžiu, turistavimui, solinėms kelionėms Danija praktiškai ideali. Išskyrus vieną dalyką – danų kalbos rašybos ir tarimo santykį. Mūsų pavyzdys – traukinyje suprasti, kokia bus kita stotis, anonsuojama per garsiakalbį, neįmanoma. Pasirodo, kažkas panašaus į „uski“ reiškia „Roskilde“… Tad tenka budėti ir skaityti kiekvienos pravažiuojamos stoties pavadinimus. Kas iš tiesų lengva – jie dideli ir išdėstyti taip, kad matyti tikrai iš kiekvieno vagono.

Kainos. Na, mokėti po ~7 LTL už butelį alaus reikia tiesiog nusiteikti. Mityba pas visokius kiniečius, tailandiečius – panašiai, kaip Lietuvoje: nuo ~20 iki ~50 LTL už 1-2 patiekalus, bet maistas kokybiškas ir skanus, ir sakyčiau – geresnis, nei analogiškas Lietuvoje. Šiaip visokį stuffą pirkti labiausia apsimoka supermarketuose (pvz. „Fakta„), sako, ten pigiau. Tik kad jų nedaug ir jie maži. Kas yra tiktai pliusas, manau :) Beje, kai kurios „7 eleven“ parduotuvės prekiauja ir transporto bilietais – „clipcard’ais, kas gana patogu„. Apie vaisių/daržovių pirkimą jau rašė Naz.

Įžūli gervė ©AdisA, ir jei mėgstate paukščius, patartina kuprinėje visada turėti gerą gabalą duonos. Nes paprašaikų ančių, žąsų ir gervių, tik ir laukiančių, kol jas koks naivus turistas palesins, yra minios, kur bevažiuotum. Patogiausia turbūt tai daryti Frederiksberg’o parke, visai šalia zoologijos sodo.

Manau, tiek užteks. Jei tik kam kils kokių klausimų – nesidrovėkit ;)

 
Komentarai įrašui Iš danų žemės (paskutinioji dalis) yra išjungti

Posted by on 2008 rugpjūčio 21 in Keliauti

 

Tags: , ,

Comments are closed.

 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos