RSS

Pasas šešiais žingsniais

16 Jun

Pasai ©News Bridgepix

Atėjo man laikas keisti pasą… Atėjo ir praėjo, tai gal dabar jau ir pasikeisiu galų gale. Kadangi pats niekur neradau step by step instrukcijos, kaip tai daroma, pabandysiu pats tokią surašyti, gal kam pravers. Tiesa, instrukcija galioja tik visiškai standartinei dokumentų keitimo procedūrai, ir tik Vilniuje.

1. Jei laikas nespaudžia, ir nesvarbu ar pasą/ID kortelę pagamins mėnesiu anksčiau ar vėliau, galima bandyti modernybę – skambinti ir registruotis telefonu 2719987. Registruoja ne anksčiau kaip mėnesį į priekį, ir šiaip jau dažniausiai nekelia ragelio.

2. Pasiėmus reikiamą kiekį pinigų (ID kortelė – 10 LTL, pasas – 100 LTL, pasas per ~savaitę – 150 LTL, pasas per dieną – 200 LTL, + 8 LTL, apie kuriuos vėliau) ir keturias nuotraukas (kokios tinka, ir kokios ne, labai išsamiai, su žaviais pavyzdžiais parodyta Asmens dokumentų išrašymo centro prie Vidaus reikalų ministerijos tinklalapyje), važiuoti į Naugarduko 100. Viešuoju transportu turbūt patogiausia sėsti į 13 troleibusą ir važiuoti iki jo galutinės stotelės (ne, ne tos, kur Žirmūnuose).

3. Įėjus į Naugarduko 100, eiti pro pirmas duris kairėje ir brautis per minią iki eilės numeriukus spausdinančio aparato (bus kokie 3-4 žingsniai, bet minia – paprastai nemaža). Touchscreen’e rinktis pirmąjį variantą. Gavus numeriuką, žengti kelis žingsnius atgal ir iš pavargusios moteriškės prie informacijos stalelio paprašyti sąskaitos ir kitų duomenų, reikalingų sumokėti pinigus už dokumento(-ų) gamybą. Paduos tokį miniatiūrinį lapelį, į kurį šiaip jau net nebūtina žiūrėti, bet turėti – reikia (kodėl – paaiškės vėliau). Tuo pačiu nuo informacijos stalo pagriebti ir prašymo formas pasui ir/ar ID kortelei (taip taip, griebti, nes tau jų niekas nepaduos), ir nešdintis lauk, į tiesiai priešais įsikūrusį DNB Nord banką.

4. Čia vėl susirasti eilės numeriukus spausdinantį automatą (susirasti, nes iš padžių atrodo, kad tokio čia išvis nėra), ir rinktis „kasos operacijos“. Šito meniu punkto nepastebėti neįmanoma, nes ant šalia jo esančio mygtuko priklijuotas tekstas „Taip pat ir įmokos už pasą!„. Kad niekam nekiltų klausimų, turbūt…
Sulaukus savo eilės, eiti prie kasos operatorės, atkišti jai mažąjį lapelį su mokėjimo duomenimis, gautą iš pavargusios informacijos moteriškės, kokį nors savo asmens dokumentą ir šypsotis. Dar reikia pasakyti, kiek tiksliai nori mokėti – pagal 2)ame punkte išvardintas kainas. Dėmesio! Jei nesate „DNB Nord“ bako klientai, turėsite sumokėti papildomai 8 LTL – aptarnavimo mokestį.

5. Sumokėjus ir gavus tai patvirtinantį dokumentą, grįžti į kitą koridoriaus pusę, į Migracijos Depratamento valdas. Jei prieš jus eilėje laukia bent 15 žmonių, dar turite daug gražaus laiko užpildyti prašymą(-us). Dėmesio! Prašymo formoje reikalingi abiejų tėvų asmens kodai (spėkit, kokie populairiausi skambučiai tarp klientų? ;). Sutuoktinių ir vaikų iki 16 metų duomenys taip pat reikalingi. Dėmesio! pasirašinėti prašymo pradžioje esančiuose geltonuose rėmeliuose tik jau sėdint prie prašymų registravimo operatorės! Greičiausiai ji Jums paduos net tam skirtą rašiklį…

6. Belieka sulaukti savo eilės. Tiesą sakant, nesu visiškai tikras, ar pačiam taip jau būtina visą prašymą užpildyti. Pats buvau pamiršęs įrašyti santuokos datą, tai operatorė taip flegmatiškai pabarškino klaviatūra, pažiūrėjo į monitorių ir kuo ramiausiai užrašė teisingą datą.

Kiek visa tai trunka? Na, į Naugarduko 100 įžengiau ~11:00, išėjau ~13:15. Prieš mane eilėje laukė ~70 žmonių. O dokumentus gamina įvairiai: pasirinkus planą „pasas per penkias darbo dienas“ man pasakė, kad jį gamins septynias darbo dienas, o kada bus ID kortelė – išvis neaišku, greičiausiai per mėnesį (taip bent jau sakė paskambinus informaciniu telefonu, nes pati prašymų registravimų operatorė tik gūžtelėjo pečiais, paklausus apie ID kortelę).

v —— 2008.12.22 papildymas —— v
DĖMESIO! Kaip matote, šis blogo įrašas darytas 2008-ųjų birželio viduryje, ir sprendžiant pagal skaitytojų komentarus, situacija jau šiek tiek pasikeitė. Tad atsakomybės už neatitikimus neprisiimu ;)

v —— 2009.08.05 papildymas —— v
DĖMESIO DĖMESIO! Egzistuoja ir naujausias pasakojimas, kaip ten viskas dabar veikia. Atrodo, viskas jau daug paprasčiau. Pasiskaityti galite pas Chemikerį.

 
26 Comments

Posted by on 2008 birželio 16 in Taaaip...

 

Tags:

26 responses to “Pasas šešiais žingsniais

  1. Xtra

    2008 birželio 16 at 21:08

    Nežinau kaip Vilniuje, bet Klaipėdoje prieš metus keičiau pasą ir vieno iš tėvų duomenis buvo galima sėkmingai ignoruoti. Taip, kad reikalavimų sąrašas mažesnis :)

     
  2. Lucy

    2008 birželio 16 at 22:05

    Nebūtina juk DNB Nord mokėti – aš viską už 2 Lt. hansoj pasidariau.
    Dokumentų taip pat atsimenu nerekomedavo pačiam pildyti, nes dažniausiai prirašoma ne ten kur reikia ir visvien tenka viską perrašyti..
    Eilės tai nežmoniškos…

     
  3. Juozas

    2008 birželio 16 at 23:06

    O ką dabar pasus galima keisti tik Naugarduke? Aš prieš metus keičiausi pasą, tai dariau tą Kosčiuškos gatvės skyriuje, o ir eilė buvo trumputė – vos 2 žmonės, iš kurių vienas – Nazgul tėvas :)

     
  4. adis

    2008 birželio 17 at 8:10

    Taip, dabar tik Naugarduke.

    Lucy – tikrai galima ir kitur mokėti, tik reikia mokėjimo duomenis žvejotis iš anksto.

     
  5. kr

    2008 birželio 17 at 8:27

    jep, padare atrakcija centralizuota pasu skyriu naugarduko 100, uztai ir zmoniu tucios (pats ten prtabuvau nuo 8 iki 15h kazkur) ir dar is patarimu – blanku griebti geriau po kelis iskarto, bo is pirmo karto daznai ka nors ne y ta grafa yrasysi, mokescius ir per kitus bankus galima (is principo nevirskinant Nord) tiesiog sakai tiek ir tiek y mokesciu renkamaja saskaita (gal kiek sugluminsit, bet dazniausiai greit susiras kur ten pervedinet, nebutina zinot net skaiciu kur ka)

     
  6. Salomėja

    2008 birželio 17 at 16:34

    Žingsnis po žingsnio… ech tikras „Patarėjas“.

     
  7. Archatas

    2008 birželio 17 at 22:32

    Man irgi nusimato šita procedūra šiemet. Oi kaip nelaukiu, perskaitęs visą šitą aprašymą.. Gerai žinot, kad tėvų asmens kodų reikės. Galėsiu sutaupyt skambutį :)

     
  8. indraja

    2008 birželio 18 at 0:16

    bet jis rožinis!

     
  9. Aurimas

    2008 birželio 18 at 9:36

    Na, labai keista, man taip nebuvo.

    Keičiausi pasą gegužės pradžioje. Atėjau iš pat ryto, pasirodo, pusvalandžiu per anksti (atėjau 7:30, pradėjo dirbti 8:00). Kadangi eilėje buvau vienas pirmųjų, atsisėsti teisę prie „operatorės“ gavau greit. Ten pat, prie jos staliuko greitai užpildžiau visas anketas, padaviau nuotraukas, banko čekį (susimokėjau iš vakaro Hansoj, nereikia būt patikliam, ir tikėtis, kad DnBNord nepasinaudos galimybe). Išėjau 8:15, taigi net su laukimu užtrukau 45min.
    Patarčiau eiti į vakarą, nes tada mažesnės eilės.
    Ai, ir dariausi per 5 dienas, tai buvo jau po 4.

     
  10. ausma

    2008 birželio 19 at 20:04

    Ir aš norėčiau pasidalinti gerąja patirtimi iš Naugarduko 100; praktiškai viską, kas buvo būtina, susitvarkiau per 2 val.,atėjusi „ant atidarymo“;susimokėjau mokestį Hansabanke (Savanorių pr.), 2 kartus ėjau fotografuotis, nes foto neatitiko reikalavimų. Aptarnavo mane labai maloni ir geranoriškai nusiteikusi ponia; nei pėdsako tos sovietinės dvasios, kurią teko patirti, kai poskyris dar veikė Palangos gtv.
    O „Pasas šešiais žingsniais“ tikrai padėjo susigaudyt situacijoje; kas, kur ir dėl ko. Ačiū už tai nepatingėjusiam papasakot. Gerai, kai nusiteiki blogiausiam, O tave maloniai nustebina…

     
  11. ameli

    2008 liepos 3 at 11:59

    Gal kas zino, kokius kodus reik ivest mokant uz pasa per interneta?

     
  12. agnyt

    2008 lapkričio 23 at 12:34

    nesamone pati dariausi uztukau maksimum 1walanda…

     
  13. adis

    2008 lapkričio 23 at 12:59

    Nieko labai nuostabaus nematau. Dabar – ne kelionių metas, nelabai kas pasus ir darosi.

    Pagyvėjimas vėl bus apie Kalėdas ir Naujuosius, kai emigrantai šventėms grįš ir puls darytis.

     
  14. vg

    2008 gruodžio 1 at 10:08

    uzsiregistravau aštuntai val. ryto, nes buvau jau prigasdintas, kad teks laukti…
    atsisėdau 8:01, išėjau 8:15. susimokėjau viska vietoje, nereikėjo jokio DNB…
    taigi norit greitai ir be eilių- užsiregistruokit tuo telefonu…

     
  15. Mantas

    2008 gruodžio 22 at 11:40

    Tai va sian as ir gi nuwariau keistis paso… ir sitas gidas man labai padejo :) Taiva viso to laukimo man iskest nereikejo nes pavedimu pasirupinau isanksto 9:45 nuejau i Swedbanka sumokejau 2 lt komisiniu ir sprukau is ten 10:05 buwau pasu poskyri naugarduko 100 ir tik paspaudus kad duotu numeriuka atejo iskarto mano eile ne nespejau lapu pasiimti is info… tai va viska uzpildziau pas malonia operatore ir viskas … nk sunkaus 10:15 isejau is ten usgaisau vos 30min.

     
  16. sledge

    2008 gruodžio 30 at 12:04

     
  17. adis

    2008 gruodžio 30 at 13:07

    Wow, VRMas savo IT sistemas modernina :)

     
  18. Iloncik

    2009 kovo 30 at 12:52

    Ir as dabar darausi pasa ne skubos tvarka.Pasa pridaviau 2009-03-24 interenete jau 28d buvo pranešimas, kad pasas pagamintas ir galite atvykti i migracijos tarnyba. Snd nuvykus paso man niekas nedave, todel kad praejo tik 5d.d. ir kiti zmones moka pinigus kad anksciau pagamintu. Esme ta , kad nsupratau prie ko as. Istatyme nera numatyta kad pasa pagamino yprasta tvarka as jo negaliu atsiimti kad ir 2 ar 3 d.d.Absurdas kazkoks.

     
  19. Regis

    2009 balandžio 18 at 12:26

    Aciu, autoriau, naudingas post’as ;) visada sakaiau, kad blogeris turi ne tik papasakoti, ka valge pusryciams, bet ir kazkokios naudos suteikti ;) jauciu per googla nemaza srauta gauni sito psoto deka ;) SEKMES ;)

     
  20. adis

    2009 balandžio 18 at 18:35

    Taip, srautas nemažas, tik problema, kad info gal jau kiek paseno per tuos beveik metus, kiek matyti iš kai kurių komentarų.

     
  21. coco

    2009 balandžio 27 at 17:28

    mano istorija irgi kitokia ;>
    šiandien swedbank vokiečių g. sumokėjau, nereikėjo kodų sakyti, žinojo (nors buvau užsirašius viską ką sakė robotukė telefonu) tada pėstute nukeliavau iki posto. žmonių buvo nedaug,apie 15:30,dirbo iki 16:30.
    Labai maloni moteris informacijoje pažiūrėjusi pasą davė popieriuką ir sakė užpildžius spausti „be eilės“. taip ir padariau, iškart priėjau, viskas vėl vyko labai maloniai ir po poros minučių išėjau… ;]
    o jau galvojau gal net nespėsiu per tą valandą po šito blogo.. ;]

     
  22. ka tik ish pasu poskyrio

    2009 liepos 21 at 19:24

    apie naugarduko 100.
    butinai turet savo kortelej pinigus, nes moket ne nord banke , o swed banke reikia,kuris irgi yra apacioj, pasu poskyry..
    arba sumoket priesh einant i paso poskyri i swed banka,sumoket pinigus, uz pasa, ar kortele. kortele kainuoja 80lt, per menesi, pasas jei nepilnameciui – 50,o pilnameciui-100lt.
    paiemi talona, ir lauki sawo eiles, bet kadangi ilgos eiles, tai gali netoliese nueit i ceburekine per ta laika pawalgyt, arba i dewetu drabuziu parduotuwe.
    grizus, jau turetu but netoli jusu numeriukas.ir…
    swarbi info: jei jus dar neturejot korteles po 16 metu, jums paso neleis darytis, o reiks tada kortele pasidaryt, ir tik tada galesit pasa pasidaryt.
    man tokia problema ir ishkylo.atejau pasa daryt, bet neleido be korteles. tai db pasidariau kortele uzh 80lt, ir db uzsakinet paso reikia uzh 50lt. ;oo

     
  23. Chemiker

    2009 rugpjūčio 5 at 18:54

    Dabar ten viskas paprasčiau. Nors instrukciją ir ne tokią gerą gavosi parašyt:
    http://chemiker.private.lt/2009/08/05/asmens-tapatybes-kortele-maziau-nei-eiais-zingsniais/

     
  24. indraja

    2009 rugsėjo 21 at 18:49

    šiandien buvau Nagarduko g. užsisakyti naujo paso. nieko nebuvau pasiruošus, užtruko 20 min įskaitant pasiuntimą susimokėt. pasiūlė mokėt pas juos kortele (turi pora POS terminalų), nes NORD/LB 10 lt ima. taip ir padariau. tada grįžau, ten vietoj nufotkino ir nuėmė pirštų antspaudus. ir viskas. net anketos nereikėjo pildyt, užpildė automatiškai sistema.

     
  25. Jurate

    2010 vasario 22 at 12:20

    Sveika, Juratele

     
  26. Donatas

    2010 rugsėjo 21 at 17:20

    paskaicius si pranesima, gera pasidziaugti, kad siai dienai sistema pasikeite i geraja puse. Teko keistis pasa, taigi tai padariau vos per 15-20 min. Kortele vietoj galima atsiskaityti,taigi nereikia eiti i banka ir laukti eiliu. O ir pati vieta strateginiu poziuriu patogioj vietoj, aplinkeliu vaziuojant isvengiau eismo kamsciu. Nereiksminga detale, bet daznai valstybinese istaigos neisvengiama, tai parkavimo nebuvimas. Cia gi vos pora metru nuo pastato esancioj aikstelej palikau auto. Taigi savo apsilankymu naugarduko 100 esu visikai patenkintas!

     
 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos