RSS

* ir olimpiados

06 Mar

* ir olimpiada

Kažkada čia prieš miegą piratiškai sužiūrėjom trečiąją Asterixo ir Obelixo dalį. Na taip, ne toks intelektualiai gilus, pamokantis, #COCOCO spalvos smegenų ląsteles priverčiantis suktis šedevras, vertas atskiro gilios analizės įrašo, bet… vis tiek reziumė:

Short versija:
* Filmas, kurio peržiūrai tikrai nereikalingas didysis ekranas.
* Ne taip jau ir blogai, bet…
* … visgi iš tų, kurio nepamatę nieko neprarasite.

Extended versija:

Kaip tikras lietuvis, pradėsiu nuo blogų dalykų. Aktoriaus, vaidinusio Asterix’ą pirmuosiuose dviejuose filmuose (Christian Clavier, dar žinomas kaip grafo Godfrua palydovas iš „Ateivių„), nebėra. Naujasis aktorius parinktas nesėkmingai. Pirmąjį filmo ketvirtį galvojau – čia tik pradžia, čia tik prisirišimas prie „senojo“ Asterixo (kuris, tenka pripažinti, itin derėjo prie depardieu’tiškojo Obelixo :) Bet ne, atmetimo reakcija išliko per visą filmą. Kažkoks ne toks tas naujasis Asterixas. Gal dėl paties aktoriaus veido bruožų ypatumų, mažasis herojus nuolat atrodo besidangstantis ironiška šypsenėle. O gal net ir ne ironiška – gal net sarkastiška, beveik piktdžiugiška, kuri visiškai nedera prie klasikiniu tapusio veikėjo įvaizdžio.
Atsiranda ir kažkoks suamerikoninimo prieskonis, ypač išryškėjantis dažniau nei būtina kadre šmėžuojančio comedy sidekick’o – bardo Cacofonix – atveju. Rodos, lenda tiek, kad taps kaip ir viena siužeto gija, jau to ir lauki, bet… ne, visa jo rolė – vien laidyti abejotino juokingumo juokelius. Tiesa, vienas jo dialogas buvo lyg ir juokingas – kažkas iš ginčo su Obelixu apie tai, kad Riedantys Akmenys irgi grojo stadione, bet daugiau…

Geri dalykai:
* Depardieu. Yeap, akivaizdu, kad jis vaidina vien iš reikalo, ne taip, kaip ankstesnėse * dalyse, bet… ačiū, kad parsidavė trečiajai daliai. Be jo būtų visiškai tragiška.
* Alain Delon. Ir tuo pačiu komiškas (ko akivaizdžiai siekta, ir sėkmingai pasiekta), ir kažkuo natūraliai įtikinamas Cezaris. Pagarba. Beje, filmo metu iškristalizavau seniai brandintą mintį: Alain Delon yra prancūziškoji Clinto Eastwoodo versija ;)
* Lenktynių epizodas su stipriai netikėtu vieno žymaus veikėjo cameo. Ne, nespoilinsiu, kieno. Ko gero, vienintelė vieta, kur nuoširdžiai ir ilgai kvatojausi. Padaryta taikliai, smagiai ir kažkaip… šiltai :) Daugiau tokių atvejų filmuose!
* Dar daugiau smagių cameo. Gaila, nepasirodė Van Damas, kaip kad buvo planuota. Iš kitos pusės – dar lieka vieta visokiems Stalone’i, Schwarzenegger’iui ar bent jau Kurinikovai. Ar Putinui, jei jau su artimiausio balsavimo rezultatų prognoze bus kažkokios didesnės bėdos.

Paskutinis žodis:
* Depardieu – gerai.
* Įvairūs cameo – irgi gerai, kažkiek taiso bendrą gana tragišką vaizdą.
* Tikiuosi, ketvirtos dalies nebus.
* Bijau, kad ketvirta dalis visgi bus…

 
1 Comment

Posted by on 2008 kovo 6 in Matyti

 

Tags:

One response to “* ir olimpiados

  1. zaulia

    2008 kovo 6 at 22:34

    ketvirta dalis bus, o Clavier jau senokai itin neigiamai atsiliepinejo apie pratesimus. Klausiausi jo interviu apie tai, kad paties komikso niekas neperspjaus, kad pirmas filmas _rocked their socks_ del to, kad pirmas ir buvo daug idealizmo.

    Ir siaip, Clavier yra liudnas ir rimtas zmogus…
    O Depardieu – visgi is idejos, manau. Jei jo nebutu…

    Va. Bet dar neziurejau;)

     
 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos