RSS

Planktonai

24 Feb

Plankton ©Plankton

Įrašas ne apie tuos smagius mažus organizmus, bet apie smagią, ir turbūt mažai kam žinomą grupę, pasivadinusią banginių maisto garbei. Plankton.

Atradau švedus užklydęs į vienos savo mėgstamiausių grupių, Grand Magus, tinklalapio nuorodų skiltį. Pasirodo, Planktonuose būgnuoja Magų bačkistas Sebastian. Ryšys tarp abiejų grupių – akivaizdus: tas svaigus, vintage aromatas, išsirutuliojantis į stoner rock/metal. Bet Planktonai maloniai nustebina ir dar vienu dalyku – jų muzikoje nėra vokalo!

Užsileidęs pirmą leidžiamą parsisiųsti gabalą, taip ir nuskendau kėdėje… 70s’ psichiodelizuoto roko melodijos, tokios kažkokios intuityvios, iškart užgaunančios tą stygęlę senrokio mėgėjo širdyje. Kaip sako patys muzikantai, „…the music of Plankton is based on a variety of influences that the five members grew up with. You´ll find blends of everything from The Jimi Hendrix Experience to traditional Swedish folk music, from The Beatles to The Rutles, from Deep Purple to Swedish fairy-tales, from The Shadows to Monty Python´s Flying Circus and of course the legendary Elephantman…

Kitas dalykas, kas mane veža – grupės nežinomumas ir neproduktyvumas. Keistai skamba, ar ne? Bet pasvarstykim – grupė groja jau dešimt metų, o turi tik tris albumus, ir pasakykit pridėję ranką prie kokio garbaus savo organo – ar buvote ką nors apie juos girdėję anksčiau? (jei atsakėte „taip“ – nuoširdi pagarba!). Ką tai reiškia?

Kad tai yra viena iš tų grupių, kurios groja dėl malonumo, o ne vaikydamosi pelno ar mados. Akivaizdu, kad jiems nuoširdžiai patinka jų pačių muzika, nėra jokios privalomos pozos, todėl ir muzika gaunasi tokia kabinanti. Nuoširdumas valdo.

Niekada nenorėčiau būti profesionaliu muzikantu, ar dar blogiau – kažkokia žvaigžde. Nes muzikavimas taptų darbu, o ne relaksu, malonumu. Atsirastų spaudimas, reikmė kurti – iš to pinigai, iš to karjera. Tada kūrybos kaifas pasislepia už streso krūvos ir iš liūdesio vienas maukia viskį…

Planktonams tai akivaizdžiai negresia. Vyrai groja savo malonumui, nepretenduoja į rockstarus, sėkmingai tampo retro melomanų nervų stygeles ir tiesiog gerai leidžia laiką. Ką akivaizdžiai demonstruoja ir videoištrauka iš jų pasirodymo.

 
3 Comments

Posted by on 2008 vasario 24 in Klausyti

 

Tags: ,

3 responses to “Planktonai

  1. zaulia

    2008 vasario 24 at 23:35

    O kaip kabina tas gabalas…
    Pereina, suvirpina. Ir taip nekomerciska.

    Istabu. Aciu uz pasidalinima;)

     
  2. naz

    2008 vasario 25 at 10:15

    Pameni „Infusoria scream“?

     
  3. adis

    2008 vasario 25 at 10:44

    Sunku būtų pamiršti… :DDD

     
 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos