RSS

Skausmingi naktiniai troškimai

18 Feb

Pain © Renata Drukteinytė

Heh, antraštė gal kiek primena prostatos vaistų reklamą, bet tai dzin…

Užvakar vakarą apturėjom visai gražią žiemą ir visai pusėtiną koncertą. Galbūt net ir gerą, gal čia tik aš jau išpižonėjęs. Arba keliu neteisėtai aukštus reikalavimus renginiui, kad jis galėtų vadintis geru.

Na bet… na, nebuvo ten nieko stebuklingo, nebuvo. Ir išvis, jau senokai jokio „stebuklingo“ koncerto neatsimenu. Paskutiniu matytu „stebuklu“ laikyčiau galbūt Steve Vai show prieš porą metų.

Ok, grįžtam į dabartį. Pradžia – Pain. Nedrąsi (iš žurnalistų pusės) spaudos konferencija, labai jau neentuziastingi muzikantai, įtartinai su mineralinio buteliu sėdintis Peteris. Grupė akivaizdžiai nuobodžiauja, ir nori, kad tik greičiau viskas baigtųsi. Labai panaši nuotaika perkeliama ir į sceną. Garsas – poprastis, bet su laiku draivas (ir patys Pain) įsivažiuoja. Gaila, labai jau trumpam. Anyway, sugrojami „Zombie Slam“ ir „Shut Your Mouth„, tai kaip ir užskaitom. Bet kaip vėliau pastebima – Pain pasirodymas trunka trumpiau, nei pertrauką tarp pačių painų ir Nightwish

Nightwish. Amžinas ginčas „kas geriau – Anette ar Tarja?“ neišsprendė ir turbūt niekada neišspręs. Anette – savo asmens paprastumu mielesnė, Tarja – akivaizdžiai balsingesnė. Tai ką dabar daryt?.. Anyway, nors Anette man patinka žymiai labiau, o praspyrus Tarją, ir visoje grupėje liko kažkaip žymiai mažiau to šleikštaus saldumo, koncertų atveju visgi man labiau patiko prieš kelis metus Chrozowe matytas show su Tarja. Whatever.

Ne, show nebuvo blogas. Garsas – geras (tik gal kiek silpnokas, ką supratau, kai jau galų gale išpūtė maksimumą, ir atsirado su kuo palyginti), muzikantai – nuoširdūs ir linksmi (kai patys po to teigė – užvedė publika, tikėjosi mažesnio palaikymo. Moka lietuviai įaudrinti atlikėjus, moka :) Kuo didžiuojuosi keliskart stipriau, nei tuo, kad esame „krepšinio šalimi“), pirotechnika… Na, spaudos konferencijos metu buvo gana pabrėžtinai išreklamuota, per pirmąjį gabalą nuteikė netgi visai smagiai, bet toliau… Paraku nukvipo vos 4-5 kartus per visą koncertą. Blogai.

Repertuaras – sakyčiau, taiklus. Anette nestatoma į nemalonią padėtį verčiant ją intensyviai dainuoti Tarjos partijas, vyrauja daugiausia naujojo albumo gabalai. Išskirtinis dalykas – „The Islander„. Nesitikėjau, kad šį gabalą chebra atliks gyvai… Atliko. IR DAR KAIP! Sakyčiau, įsimintiniausia viso koncerto dalis. Marrrrco spardo sėdimąją.

Pamėtoma ir hitų – kaip gi be „angelo“ ir „fishmasterio„…

Tai daugmaž tiek. Summa summarum – neblogai, bet ir nieko stebuklingo. Pamatyti verta, bet tikrai ne metų, ar net ir ne pusmečio renginys.

P.S. Pastebėjau įdomų dalyką. Renginys, kai perki į jį (brangiau kainuojančius) bilietus, dauguma atvejų tau pasirodys geresnis, nei tuo atveju, kai eini į jį nemokamai. Turbūt atsiranda noras pateisinti išleistą sumą? Ar, kiek realiau – įtikinti save, kad „nelikai durniumi“, suplojęs šimtuką ar daugiau už pakankamai vidutinišką renginį?

P.P.S. Pain pradėjo rašyti turo dienoraštį. Pradėjo, sakyčiau, gana stipriai

 
2 Comments

Posted by on 2008 vasario 18 in Klausyti

 

Tags: , ,

2 responses to “Skausmingi naktiniai troškimai

  1. jago

    2008 vasario 19 at 16:51

    Man koncertas visai patiko. Gal būt dėl to kad nieko labai ypatingo nesitikėjau. Sutinku kad nieko stebuklingo, tačiau poroje vietų headbanginosi labai linksmai ;)

     
  2. Chemiker

    2008 vasario 20 at 0:24

    Įspūdžius aprašiau pas save, nors ir nekokybiškai, o tavo, Adi, rašinio pavadinimas tai toks savotiškas pasirodė :-)

     
 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos