RSS

The Dork is Rising

28 Jan

The Seeker: The Dark Is Rising

Žmonės, nežiūrėkit šito filmo. Sutaupysite 94 minutes savo laiko. Pats iki galo žiūrėjau, nes… na, kaip tam anekdote – „moterys p0rngrafinius filmus žiūri dėl to, kad nori sužinoti, ar viskas baigsis vestuvėmis“… Taip sakant, žiūrėjau, nes negalėjau patikėti, kad VISAS filmas gali būti toks tragiškas.

Siužetas: Tiesiog yra berniukas. Ir tiesiog paaiškėja, kad jis yra chosen one, tik pats to nežino (kur aš jau tai girdėjau? Tiksliau, kiek kartų?). Dar yra Dark Rider. Na, tiesiog yra. Kodėl jis dark, iš kur jis yra dark ir vardan ko jis yra dark, neaiškinama. Tiesiog dark, ir tiek. Matyt, jam patinka tokiu būti. Žmogui gi neuždrausi būti tokiu, kokiu nori.

Dar yra keturi Old Ones. Ne, ne cthulhu. Šiaip kažkokie vyriokai ir moteriškė, primenanti Merės Popins ir Šapokliak hibridą. Kodėl jie yra old ones, kaip jie yra old ones, kam jie yra old ones – neaišku. Tiesiog yra, ir tiek.

A, atsiprašau. Tiek į klausimus „vardan ko“ Dark Rider yra dark, ir „kam“ yra Old Ones, galima atsakyti. Dark Rider nori, kad pasaulį apimtų tamsa, Old Ones to nenori (kuuuuur aš jau tai girdėjau?). Jų kova vyksta labai seniai (Ir iš kur tas deja vu jausmas?..).

Yra šeši artefaktai – po vieną kiekvienam elementui, dar kažkoks ir paskutinis, labai paslaptingas, bet iš tiesų – paties chosen one siela. (Hari?.. Čia tu?..).

Visas filmas pilnas klišinių vaizdų (slow motion lėkimas arkliu per tiltą) ir frazių („…ir susikovė Šviesos Jėgos su Tamsos Jėgomis…“. Tuo tarpu ausyse tiesiog girdisi pratęsimas – „… Когда битва достигла до небес, Великий Гессер видел, что их сила равна, и если не остановить кровопролитие, то погибнут все. И так он остановил битву. Так Силы Света и Силы Тьмы заключили Перемирие….“), veikėjų ir netgi FXų…

Galbūt čia reikia skaityti knygą – sako, čia ekranizuota antroji knyga iš penkių (na, įdomus pasirinkimas…). Bet žinau, kad pamatęs filmą, knygos nebeskaitysiu. Ir nors esu netikintis, melsiuosi, kad jokia kita knyga nepatektų į Walden Media letenas…

 
5 Comments

Posted by on 2008 sausio 28 in Matyti

 

5 responses to “The Dork is Rising

  1. Euphorbium

    2008 sausio 29 at 8:21

    Iš pavadinimo pagalvojau, kad jau gamers 2 išėjo, nors tas turėtų vadintis Dorkness rising.

     
  2. naz

    2008 sausio 29 at 14:18

    Tikrai kad… visą filmą žiūrėjau norėdama įsitikinti, kad blogiau jau nebus, bet buvo…

     
  3. kr

    2008 sausio 30 at 15:30

    as ir maniau kad apie dorkness rising :( gamers tesiny

     
  4. Apyt

    2009 gegužės 3 at 14:31

    „young adult fantasy series“ tai ko tu nori? :)

     
  5. Lukas

    2009 lapkričio 27 at 9:53

    Taip, cia ekranizuota pentalogijos antra knyga… Ir ji vienintele „isversta“ i Lietuviu kalba (nors tiesa sakant knyga yra pagal filma, ne pagal orginala). Apie jokius tesinius (tiek knygos, tiek filmo), nera kalbama… Graudu. Na, as pats nusprendziau angliskus originalus nusipirkti…..

     
 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos