RSS

Aš esu legenda

24 Jan

Aš esu legenda

Na, iš tiesų tai ne aš. Legenda yra Richard’as Matheson’as, o ypač – jo knyga „Aš esu Legenda“. Ne, ne biografinė, o ta, kurios ekranizacija neseniai čia perropojo didžiaisiais ekranais, su Will’u Smith’u, šunimi ir krūva renderintų zombių.

Knyga viena, o ekranizacijų, pasirodo, net trys. Bet pavadinimas sutampa tik paskutiniuoju willsmithiškuoju atveju. Ankstesni pastatymai – The Last Man on Earth ir The Omega Man. Tiesą sakant, pasidarė įdomu pamatyti.

Įdomu todėl, kad knyga pakankamai skiriasi nuo paskutinio filmo. Filmas gerokai šviesesnis, „nekaltesnis“. Knygoje viskas tikrai BLOGAI, purvina ir nemalonu. Nemalonu ne nuo zombiavotų vampyrų armijos (filme jie pakeisti tiesiog įprastais zombiais), bet ir nuo paties veikėjo. Ir kas šlykščiausia – veikėjo veiksmai, nuotaikos visai pateisinamos – pagyvenk tu vienui vienintelis žmogus tarp visokių išgamų… na, bent jau tokiais tie neo-vampyrai pateikiami (nors įdomu būtų kokį apsakymuką, vaizduojantį pasaulį iš jų barikadų pusės ;)

Žodžiu, malonus dalykėlis. Sakyčiau, „Kelionė į Tandadriką“ suaugusiems. Trve.

 
3 Comments

Posted by on 2008 sausio 24 in Skaityti

 

Tags: , ,

3 responses to “Aš esu legenda

  1. kestas

    2008 balandžio 10 at 16:24

    That was realy good book. I readed this book all. From the begining to the end. That as realy good.

     
  2. adis

    2008 gruodžio 28 at 19:45

    yeah, it’s cool, but what’s the other way to read the books? From the end till the beginning?

     
  3. sepulture

    2009 balandžio 14 at 18:07

    knyga gera…oj gera…o filmas…sunervino vien del to, kad SMITHAS – legenda (jo, bus ten kam ji atsimiti), kad mat sukure priesnuodi…ot…
    jau ankstesnes versijos tikrai geresnes

     
 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos