RSS

Stilingos riedančios uolos

21 Feb

"Riedančios uolos" tokios pat stilingos, kaip ir Lemmy šioje nuotraukoje. Tikrai tikrai!

Ko jau ko, bet kad „Riedančias Uolas“ kada nors STILINGUMU apkaltins – nesitikėjau…

Bet prieš internetus nepapūsi. Tad klaupiuosi ir šnabždu tas septynias savo nuodėmes…

1. Tinklaraštauju nuo 2005-01-03, kai Naz man parašė TVS mano pirmajam tinklaraščiui, „Tamsu dar…“. Prieš tai daugiausia rašiau recenzijas, straipsnius ir reportažus į „Ferrum“.

2. Kiek atsimenu, manęs vaikystėje niekas neklausinėjo, kuo noriu būti. Todėl ir iki šiol nežinau, kuo norėjau būti, bet netyčia tapau žurnalistu. Tiesą sakant, tapau nejučiomis, ir pradėjau ne nuo kokios kitos, o būtent nuo redaktoriaus pozicijos – mano antrasis darbas buvo portalo takas.lt naujienų redaktorius :D
Tiesa, neseniai prisiminiau, kad redaktoriauti pradėjau dar 5 ar 6 klasėje – buvau pirmojo mūsų klasės sienlaikraščio vyr.red ;)

3. Iš visų alkoholinių gėrimų savo malonumui vartoju tik alų. Nes kitkas man neskanu. Ypač degtinė. Taip pat – nemėgstu saldumynų. Nors kartą į kelis mėnesius užplaukia, kai galiu suryti porą šokolado plytelių per dieną.

4. Nemėgstu aukštų temperatūrų. Jei rinktis tarp +30°C ir -30°C, aš tik už antrąjį variantą. Optimali temperatūra man – tarp -10°C ir 0°C.

5. Muzikoje, kinematografijoje ir fotografijoje man svarbiausia atmosfera. Tema – antraeilis, siužetas – trečiaeilis dalykas. Dėl to aš dažniau skaitau jau skaitytas ir pamėgtas knygas (taip pat – matytus ir pamėgtus filmus ir girdėtus bei pamėgtus albumus), nei ieškau naujų. „Žiedų valdovo“, „Juodosios gvardijos“ ir Sapkowskio „Raganiaus“ ciklus suskaitau bent kartą į metus.
Dėl tos pačios priežasties man visiškai nebaisūs spoileriai, o frazė „na bet aš nespoilinsiu“ sukelia išankstines pagirias. Brangieji, man nesvarbu, kas bus, man svarbu, kaip tai bus parodyta ;)

6. Nors šiame tinklaraštyje (ypač paskutiniu metu) yra nemažai įrašų apie fotografiją, iš tiesų didžiu fotografu nesijaučiu. Taip, vienu metu uždarbiavau laisvuoju ietininku kelioms naujienų agentūroms (ir mečiau, kai pajutau, kad darbas kenkia hobiui), bet tai – tik hobis. Apie kurį, žinoma, galiu kalbėti ir kalbėti :)

7. Mėgstamiausias mano (darbo) žanras – interviu. Žiauriai mėgstu kalbėtis su įdomiais žmonėmis. Apie viską. O paskui tą pokalbį perpasakoti kitiems. Pletkininkavimo užuomazgos? Galbūt ;)
Bet žiauriai nemėgstu šifruoti intervų. Todėl pirmam, kas sukurs gerai veikiantį lietuvių kalbos autodešifratorių, pasižadu kas mėnesį pastatyti po puskibirį alaus – iki gyvos jo ar mano galvos ;)

Hm, kam čia savo ruožtu pakabinti „stilingo tinklaraščio“ akmenį po kaklu?.. OK, tebūnie šie:

in – turbūt daugiausiai keliaujantis mano pažįstamas žmogus. Jei tik dažniau rašytų…
Igelio kulinarinis blogas – rašyti kulinarinį tinklaraštį tokiu stiliuku? Pagarba! Beje, jei ką, rašo plaukuotosios-krūtinės-lyties atstovas.
Kiras horror – argumentuojančio(!) mizantropo tinklaraštis apie siaubo, bet kartais ir visiškai ne, filmus. Paprastai tų, kuriuos įvertina geriausiai, pats nežiūriu, bet žmogus (o dar ir turbūt vienas ryškiausių lietuviško grindcore veidų) moka įkalti intrigą.
Nėr gyvenimo – va čia tai aiškus blogo stiliukas. Lengvas nihilizmas, sveika mizantropija, bet su autorės kruopščiai slepiama optimizmo gaidele ;)
Piknikas istorijos šalikelėje – istorijos mėgėjo, fantasto, kolekcionieriaus, „juodojo archeologo“ (che che ;) ir „Verslo klasės“ autoriaus tinklaraštis, daugiausia apie istoriją. Nežinau, nebespėju sekti šiuolaikinės lietuviškosios tinklaraštijos, bet kažkuriuo metu Piknikas buvo tikrai įdomiausias tinklaraštis apie Lietuvos istoriją.
Polububijus – fotografas-stalkeris, surandantis įdomių apleistų vietų net ir čia pat po nosimi, Vilniuje.
Nieko naujo – dar vienas stalkeriškas tinklaraštis. Apimantis ne vien Lietuvos teritorijas.
VU Gidas – turbūt išsamiausias tinklaraštis apie Vilniaus universitetą ir patį Vilnių. Tik, tiesa, paskutiniu metu kiek nuleipęs…

Visi kiti – patys kalti, kad arba tinklaraščių neberašot, arba darote tai pernelyg begėdiškai retai. Arba tiesiog jus pamiršau.

Aha, o dabar – neišvengiamas akcijos disclaimeris:

  • Tinklaraštis, gavęs šį apdovanojimą, turi paskelbti, iš ko jį gavo
  • Tinklaraščio savininkas turi parašyti apie save 7 dalykus
  • Tinklaraštininkas turi paskelbti blogus ar blogą, kuriems perduoda apdovanojimą
  • Gaunantieji “Stylish Blog Award” turi būti apšviesti ir supažindinti
  • Dėl paskutiniojo punkto – labai tikiuosi, kad šiuolaikinės technologijos kažkokius mistišku būdu pačios Jums praneš apie šį Jūsų įtraukimą į akciją. Nes labai atsiprašau, bet tiesiog gaila laiko ieškoti tų asmenybių kontaktų, kurių nepažįstu, ir kurie akivaizdžiai slapstosi.

     
    4 Comments

    Posted by on 2012 vasario 21 in Taaaip...

     

    Tags: ,

    4 responses to “Stilingos riedančios uolos

    1. Aihara

      2012 vasario 23 at 22:40

      Už naują svetainės dizainą ir stilingumo apdovanojimas :)
      Bet su dizaino atnaujinimu RSS „nusimušė“. Kad yra naujų įrašų, radau per gūglą ieškodama informacijos apie gimdymą :))
      Užsiprenumeravau iš naujo. Lygtais veikia.

       
      • Adis

        2012 gegužės 11 at 8:58

        Iš tiesų čia ne dizaino atnaujinimas, o migracija į visiškai naujus laukus. Dėl to ir senasis RSS miro.

         
    2. Salomėja

      2012 vasario 26 at 16:24

      Matai kaip… Dėl to 7 punkto. Man tai visokie tokie dalykai kažkas baisiai baisaus :) Iš abiejų pusių. Jei kada išgarsėsiu tiek, kad kas norės mano interviu – tarsiuosi tik raštu, čiatu ar kažkaip panašiai :)

       
     
    Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
    Eiti prie įrankių juostos