RSS

Paralelinės karalystės

02 Feb

Užsibrėžiau tikslą – nukeliauti į numylėtąsias Dusetas. Bet ne taip jau ir lengva… Trečią savaitę klajoju, ir kol kas tik iki Molėtų prisikapsčiau. Vis tai medienos, tai odos pritrūksta… Nelengva.
Bet va, poilsiui netoli Molėtų trobelę susirenčiau.
Ir ar žinojote, kad aplink Molėtus prisiveisę drakonų?..

– Spėk, ką dabar veikiu?
– Nu?
– Daužau trolį kaip tik prie tavo namo.
– ? Vėl gopnikų aplink mano namus prisiveisė? :)

Pastarasis pokalbis su Baltagalviu vyko per GTalk. Bo atradau naują žaidimą – „Parallel Kingdom“. Žaidimą, pritaikytą planšetėms ir išmaniesiems, į kurį dėmesį atkreipė ir Mashable.com.

Ar žinojote, kad aplink Molėtus prisiveisę drakonų?..

Techninis žaidimo įgyvendinimas gana nesudėtingas – imame Google Maps, ant jo atsitiktinai generuojame objektus ir pabaisas, ir į tokį pasaulį suleidžiame žaidėjus. O toliau – jau viskas jų pačių valioje.

Žaidėjai puola statyti miestus, kurti karalystes, niautis tarpusavyje (vienas prieš vieną, keli prieš kelis, keli prieš vieną, karalystė prieš karalystę ir t.t.)

Skamba primityviai, bet kabliukas vis dėlto yra. Pavyzdžiui, kai vaikščiodamas paupiu su šypsena prisimeni, kad va, aname pasaulyje lygiai šioje pačioje vietoje lenkei drakoną, ir iš jo taip visai neblogai lobių išbvyrėjo, arba kaip Šnipiškėse daužei gobnikų trolių šutvę. Nes jie neleido medžių kirsti. Nes jie „žalieji“ mat.

Žaidimas kaip ir nemokamas, bet ilgainiui, norint savo personažą levelint, tenka mokėti – pirkti resursus (maistą), kurie sunaudojami levelinimui. Žinoma, suteikiama alternatyva tų resursų įsigyti ir kitaip – pirkti juos ne už realią, bet už žaidimo valiutą (auksą) ar kitus žaidimo resursus (medieną, geležį, valytą ar nevalytą naftą, kristalus, odas ir t.t.), bet kai pasižiūri „valiutų“ kursus… Ne, už ~20 litų apsirūpinti kokiems dvidešimčiai lygių (kas pasiekiama per mėnesį ar du) – turbūt optimaliausias variantas. Nes priešingu atveju tektų arti kaip tiems legendiniams „World of Warcraft“ kiniečiams.

Štai taip atrodo Antakalnis. Siaučia vilkų gaujos, esu įkūręs golemų faktoriją ;)

Ką galima veikti žaidime?

Daug ką. Galima plėsti jau esamos karalystės ribas, galima kurti savo karalystę, galima rinkti resursus, užsiiminėti amatais, kariauti, medžioti, keliauti, statyti pastatus.

Keliauti dar niekieno neužimtomis teritorijomis – sunkiausia. Mat judėti žaidime galima ne visai laisvai, o „per“ vėliavas. Pastatai vėliavą, gauni tam tikrą plotą, kiek gali aplink ją judėti, eini prie to ploto krašto, ten statai naują vėliavą, ir ciklas kartojasi. O vėliavos statomos ne iš oro, tam reikia medienos ir odos (juk logiška – reikia baslio, ir kad kažkas ant jo plevėsuotų). Tad realiai kelionė susiveda į medžioklę ir medkirtystę.

Monotonijos žaidime nemažai, bet ji tokia gana raminanti. Yra ir intrigų. Ką, savo vėliavomis man praėjimą užstatei? Na palauk, aš tave visą savo vėliavomis apjuosiu! (vėliavos yra kelių tipų – viešos, kuriomis gali keliauti visi, ir privačios – kuriomis gali keliauti tik jų savininkas ar asmuo, gavęs to statytojo leidimą). Kovos dėl resursų, mėgstamų vietų realiame pasaulyje (kaip tu drįsai įsikurti prie Tverečiaus gatvės??? juk aš šitą mokyklą lankiau!!!) ir panašiai.

Kaip atrodo tikras didmiestis, šiuo atveju - Kölnas.

Didžiausias privalumas – tai žaidimas tinginiams. Visos kelionės vyksta tik erane – ačiū dievams, norint pasistatyti vėliavą ar namą kur nors ties Pūčkorių atodanga, savo fizinio kūno su gudrafonu rankoje tempti į pačius Pūčkorius nereikia.

Minusas – žaidimui vis dėlto reikalingas interneto ryšys. Palyginus nedaug – realiai serveryje saugomi tik žaidėjų profiliai ir objektų koordinatės – bet šiais brangaus mobiliojo interneto laikais tai vis tiek yra šioks toks peilis.

Tai gal šįkart tiek. Pats žaidžiu jau kelis mėnesius, bet dar daug ko neišsiaiškinau. Bet jei kas sumanytumėte pradėti ir turėtumėte klausimų – mielai padėsiu, kiek kompetencija leis.

P.S. Įdomu, kad žaidimas puikiausiai veikia ir pačiuose mažiausiuose/ekonomiškiausiuose gudrafonuose, pvz. Samsung Galaxy Mini. Žinoma, ne vien androidiniuose – pačios „Paralelinė Karalystė“ originaliai buvo kurtos iPadui.

P.P.S. Žaidimas visai neseniai paleistas ir tiesiog per naršyklę. Tik bent jau man kažkaip susisinchronizuoti nepavyksta – veikėjo, kuriuo žaidžiu gudrafone, naršyklinė versija neranda. Gal serveriai kiti.

 
Komentarai įrašui Paralelinės karalystės yra išjungti

Posted by on 2012 vasario 2 in Žaisti

 

Tags:

Comments are closed.

 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos